7 Φεβρουαρίου 2023

Qatar Gate: Το Βέλγιο αποσύρει το αίτημα έκδοσης συζύγου και κόρης Παντσέρι

Qatar Gate: Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο είναι πολύ πιθανό η απόφαση αυτή να συνδέεται με την αλλαγή στάσης του Αντόνιο Παντσέρι και την συμφωνία που έκανε να συνεργαστεί με τις αρχές. 

Δεν πρόκειται να κάνει δεκτό το αίτημα έκδοσης από την Ιταλία στο Βέλγιο της κόρης και της συζύγου του Αντόνιο Παντσέρι η Εισαγγελία των Βρυξελλών σύμφωνα με τον Ιταλικό τύπο.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Stampa, «η αλλαγή στάσης», σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης της Σίλβια Παντσέρι και Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, «συμπεραίνεται από επίσημο έγγραφο, το οποίο κοινοποιήθηκε τις προηγούμενες ώρες».

Το πρωί της Τρίτης, οι δικηγόροι της Σίλβια Παντσέρι ανακοίνωσαν ότι προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας κατά της απόφασης του Εφετείου της Μπρέσια, να εκδοθεί η πελάτισσά τους στο Βέλγιο.

Η σχετική ετυμηγορία για την έκδοση της κόρης και της συζύγου του Παντσέρι αναμένεται στις 31 Ιανουαρίου. Αν, όμως, επιβεβαιωθεί και επίσημα η αλλαγή στάσης των Βέλγων εισαγγελέων, θα σημαίνει ότι πλέον η διαδικασία στερείται αντικειμένου.

«Θα πρέπει να δούμε αν η απόφαση αυτή συνεπάγεται την απελευθέρωση της Σίλβια Παντσέρι και της Μαρία Ντολόρες Κολεόνι», δήλωσε ένας από τους δυο συνηγόρους υπεράσπισης των συγγενών του Παντσέρι. Υπενθυμίζεται ότι οι δυο γυναίκες βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό στη βόρεια Ιταλία.

Η εξέλιξη αυτή, όπως αναφέρεται στον ιταλικό τύπο, μπορεί να συνδέεται με την απόφαση του Αντόνιο Παντσέρι να συνεργαστεί με τη βελγική δικαιοσύνη.


Πηγή