28 Νοεμβρίου 2022

Lamda Development: Στα 34,8 εκατ. ευρώ τα EBITDA στο 9μηνο 2022

Τα συγκρίσιμα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της Lamda Development ανήλθαν στα 34,8 εκατ. ευρώ στο 9μηνο 2022, ενώ η αξία του χαρτοφυλακίου της ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ για πρώτη φορά, μετά την εξαγορά του Designer Outlet Athens.

Με τα επιμέρους έργα ανάπλασης στο Ελληνικό να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αυξάνεται και η εκδήλωση ενδιαφέροντος τόσο για τις οικιστικές αναπτύξεις, όσο και για τις εμπορικές με την υπογραφή σχετικών προ συμφωνιών.

Ειδικότερα σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Lamda Development με την ευκαιρία ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων 9μηνου προκύπτουν τα ακόλουθα:

Για το Vouliagmenis Mall: Αναφορικά με την εμπορική ανάπτυξη εντός του Επιχειρηματικού Κέντρου (Commercial Hub) στην περιοχή της Λεωφ. Βουλιαγμένης, έχει ήδη κατατεθεί εκδήλωση ενδιαφέροντος (EoI) από ενοικιαστές για το 92% της μικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας (GLA) ενώ έχουν ήδη υπογραφεί Heads of Terms (HoT) για περίπου 25% του GLA. Εντός του 2023 αναμένεται να έχουν υπογραφεί HoT για το 65% της μικτής εκμισθωμένης επιφάνειας.

Για τη Riviera Galleria: Αναφορικά με την εμπορική ανάπτυξη στην περιοχή της Μαρίνας Αγ. Κοσμά στο Παράκτιο Μέτωπο, έχει ήδη κατατεθεί εκδήλωση ενδιαφέροντος (EoI) από ενοικιαστές για το 71% της μικτής εκμισθωμένης επιφάνειας ενώ έχουν ήδη υπογραφεί HoT για περίπου 3% της μικτής εκμισθωμένης επιφάνειας. Αναφορικά με τις οικιστικές αναπτύξεις οι προκαταβολές πελατών για τη μελλοντική απόκτηση ιδιοκτησιών, όπως έχει ανακοινωθεί, έχουν ξεπεράσει και τις αρχικές προσδοκίες, σε αρκετές περιπτώσεις Ειδικότερα με βάση όσα ανακοινώθηκαν για τις επιμέρους αναπτύξεις προκύπτουν τα ακόλουθα:

Για τα οικόπεδα για βίλες (The Cove Villas): Αναφορικά με τις κρατήσεις για τη μελλοντική απόκτηση των 28 διαθέσιμων οικοπέδων, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για το 90% των οικοπέδων. Τα κατ’ εκτίμηση συνολικά έσοδα από την πώληση των οικοπέδων, κατά τη διάρκεια της πρώτης πενταετίας (Φάση Α’), υπολογίζονται σε περίπου 190 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγοραπωλησιών. Το κόστος κατασκευής αναλαμβάνεται από τους αγοραστές, ενώ η διαχείριση της μελέτης και της κατασκευής από την Ελληνικό.

Για τον Riviera Tower, που θα είναι ο υψηλότερος πράσινος παράκτιος ουρανοξύστης στην Μεσόγειο με τις εργασίες στο εργοτάξιο να ξεκινούν σύντομα, όσον αφορά τις κρατήσεις για τη μελλοντική απόκτηση των 169 διαμερισμάτων, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών, οι οποίες αντιστοιχούν σε περίπου 95% της πωλούμενης επιφάνειας. Τα κατ’ εκτίμηση συνολικά έσοδα για το σύνολο των διαμερισμάτων, κατά τη διάρκεια της πρώτης πενταετίας (Φάση Α’), ανέρχονται σε περίπου 620 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγοραπωλησιών.

Για τα Condos (The Cove Residences): Αναφορικά με τις κρατήσεις για τη μελλοντική απόκτηση διαμερισμάτων στα συγκροτήματα πολυτελών κατοικιών/διαμερισμάτων (condos) στο Παράκτιο Μέτωπο, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών, οι οποίες αντιστοιχούν σε περίπου 85% της πωλούμενης επιφάνειας. Τα κατ’ εκτίμηση συνολικά έσοδα για το σύνολο των condos, κατά τη διάρκεια της πρώτης πενταετίας (Φάση Α’), ανέρχονται σε περίπου 270 εκατ.ευρώ με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγοραπωλησιών.


Πηγή