26 Νοεμβρίου 2022

Live: Η ενημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Γιάννη Οικονόμου

Λεπτό προς λεπτό από τη ΓΓ Ενημέρωσης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γιάννη Οικονόμου.

ΔΕΙΤΕ LIVE:

Η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ξεκίνησε με το ταξίδι του πρωθυπουργού στην δυτική Ελλάδα, κάνοντας αναφορά στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της περιοχής, επισημαίνοντας πόσο σημαντική είναι η περιφερειακή ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Οικονόμου άφησε αιχμές για την τακτική του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, όπως είπε, περιοδεύει στην επαρχία επικρίνοντας το έργο της κυβέρνησης και επιχειρώντας να προκαλέσει ανάσχεση του έργου και της όποιας προσπάθειας. «Ο πρωθυπουργός βαδίζει στο δρόμο της δημιουργίας ενώ ο κ. Τσίπρας στο δρόμο της διάλυσης», σημείωσε.

Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας σημείωσε πως αυξάνονται οι αποδοχές των γιατρών, όπως είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως στόχος είναι να αποφευχθεί η ασυνεννοησία μεταξύ εμπλεκόμενων φορέων κατά τη διάρκεια μιας κρίσης. Με τον τρόπο αυτό επιλύουμε χρόνιες δυσλειτουργίες», σημείωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε για το καλάθι του νοικοκυριού θα προστεθούν προϊόντα για διαβητικούς και άτομα που έχουν άλλα χρόνια προβλήματα. Επίσης, όπως σημείωσε, εξετάζεται η δημιουργία και του εορταστικού καλαθιού, ενόψει Χριστουγέννων.

Ερωτηθείς από το Newsbomb.gr και την Αμαλία Κάτζου για το σχέδιο στήριξης των δανειοληπτών και αν εξετάζεται κάποιο νέο πρόγραμμα «Γέφυρα», ο κ. Οικονόμου επεσήμανε πως «η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις τράπεζες και τους servisers ώστε να υποστηριχθούν όσο το δυνατόν περισσότερο. «Η κυβέρνηση αναμένει πρωτοβουλίες από τις τράπεζες για τη στήριξη των δανειοληπτών».


Πηγή