28 Νοεμβρίου 2022

«Παράθυρο» για επιστροφή της επιδότησης στο ντίζελ κίνησης

«Παράθυρο» για νέα επιδότηση στο ντίζελ κίνησης, η τιμή του οποίου μετά την κατάργηση της επιδότησης στην αντλία ξεπέρασε αυτή της αμόλυβδης βενζίνης άφησε ο Μητσοτάκης.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής και απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε: «Αυτό στο ντίζελ είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Παντού στην Ευρώπη οι τιμές του ντίζελ έχουν αυξηθεί περισσότερο από της βενζίνης. Δεν είναι ελληνική ιδιαιτερότητα. Ας συμφωνήσουμε ότι δεν είναι ελληνικό πρόβλημα. Σταματήστε αυτή την προπαγάνδα, ότι ευθύνεται για τα πάντα στον κόσμο η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μας απασχολεί το ζήτημα. Πράγματι οι αυξήσεις στο ντίζελ θα αυξήσουν το κόστος των προϊόντων. Μετράμε τις δυνατότητες μας και θα δούμε αν μπορούμε να εξαγγείλουμε κάτι».

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει λόγο για μέτρα της κυβέρνησης που δημιουργούν «ευτράπελα» αναφέροντας χαρακτηριστικά την κατάργηση της επιδότησης του ντίζελ κίνησης στην αντλία.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Λαμβάνετε αποφάσεις που δημιουργούν ευτράπελα. Πήρατε την επιδότηση από το ντίζελ, αφού δεν φορολογήσατε πόρους, για να επιδοτήσετε το πετρέλαιο θέρμανσης. Πέρσι το ντίζελ είχε 1,4 και φέτος 2,1. Πρωτοφανές. Πού είναι το ντίζελ κίνησης πιο ακριβό από το πετρέλαιο; Με το ντίζελ κίνησης κινείται ο επιχειρηματίας που μεταφέρει προϊόντα. Κάνει πιο συμφέρουσα τη μεταφορά με ΙΧ παρά με επαγγελματικό αυτοκίνητο. Δεν είναι ευτράπελο αυτό;».

Υπενθυμίζεται ότι το πετρέλαιο κίνησης πήρε την ανιούσα από 1η Οκτωβρίου που διεκόπη από το υπουργείο Οικονομικών η οριζόντια επιδότηση στην αντλία με 12 λεπτά ανά λίτρο ή 15 λεπτά μαζί με τον ΦΠΑ.

Σχετικές ειδήσεις

Τσίπρας για Μητσοτάκη:Προστάτης των καρτέλ, φύλακας της αισχροκέρδειας

Καρφιά Τσίπρα κατά Άδωνι: Δεν είναι εδώ γιατί θα αγοράζει ρακέτες

Βουλή LIVE η αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα

Πηγή