3 Δεκεμβρίου 2022

ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ: Δείτε τους πίνακες κατάταξης των υποψηφίων για δωρεάν φοίτηση στα ΔΙΕΚ

Τους πίνακες κατάταξης με τους υποψήφιους καταρτιζόμενους που υπέβαλαν αίτηση για φοίτηση στις ειδικότητες των έξι Δημόσιων Αγροτικών ΙΕΚ ανακοίνωσε ο ΕΛΓΟ–ΔΗΜΗΤΡΑ, μετά την προβλεπόμενη μοριοδότηση.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, οι επιλεγέντες σπουδαστές πρέπει έως και τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022, να αποστείλουν μέσω email ή να καταθέσουν, στο ΔΙΕΚ που επιλέχθηκαν την Αίτηση Οριστικής Εγγραφής τους, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η εγγραφή τους.

Τέλος ο ΕΛΓΟ σημειώνει ότι η μη έγκαιρη κατάθεση Αίτησης Οριστικής Εγγραφής στο ΔΙΕΚ, σημαίνει τη μη αποδοχή της επιλογής από τον υποψήφιο και την απώλεια του δικαιώματος εγγραφής του.

Δείτε τους πίνακες στα έξι ΔΙΕΚ.

ΔΙΕΚ_ΑΤΤΙΚΗΣ (_.pdf)ΔΙΕΚ_ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (_.pdf)ΔΙΕΚ_ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (_.pdf)ΔΙΕΚ_ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ (_.pdf)ΔΙΕΚ_ΛΑΡΙΣΑΣ (_.pdf)ΔΙΕΚ_ΝΕΜΕΑΣ (_.pdf)

Οι Σχολές

Τα ΔΙΕΚ λειτουργούν σε εγκαταστάσεις του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, οι οποίες διαθέτουν όλες τις απαραίτητες υποδομές ώστε οι σπουδαστές να ολοκληρώσουν με επιτυχία τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευσή τους.

Το διδακτικό προσωπικό των ΙΕΚ, με εξειδικευμένες γνώσεις και πολυετή εμπειρία στην αγροτική εκπαίδευση και κατάρτιση, υλοποιεί το πρόγραμμα σπουδών σε:

Σύγχρονα, πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια

  • Πιλοτικής κλίμακας παραγωγικές μονάδες που λειτουργούν στις εγκαταστάσεις των ΙΕΚ, όπως τυροκομείο, οινοποιείο, εργαστήριο ξυλογλυπτικής, θερμοκήπια, βουστάσιο, χοιροστάσιο, πτηνοτροφείο κ.ά.
  • Χώρους που περιβάλλουν τα ΙΕΚ και χρησιμοποιούνται στα εργαστηριακά μαθήματα, όπως αγροί, αμπελώνες, κήποι κ.ά.

Οι Ειδικότητες

Το έτος κατάρτισης 2022-2023 θα λειτουργήσουν με πρωινό ωράριο, έξι ΙΕΚ στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Κορίνθου, Λάρισας, Αττικής και Τρικάλων.

Συγκεκριμένα, στα Ιωάννινα θα λειτουργεί η ειδικότητα του Τεχνικού Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας.

Στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στη Μεσσαρά η ειδικότητα του Τεχνικού Θερμοκηπίων και Καλλιεργειών υπό κάλυψη.

Στο ΔΙΕΚ της Λάρισας οι σπουδαστές έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μια από τις δύο ειδικότητες, αυτή του Διαχειριστή Συστημάτων Εκτροφής Αγροτικών Ζώων και του Τεχνικού Συντήρησης και Επισκευής Γεωργικών Μηχανημάτων.

Στο Κτήμα Συγγρού στην Αττική οι μαθητές θα εκπαιδευτούν στην ειδικότητα του Τεχνικού Τεχνολογικών Εφαρμογών και Εγκαταστάσεων σε Έργα Τοπίου και Περιβάλλοντος.

Στη Νεμέα υπάρχει η ειδικότητα του Τεχνικού Αμπελουργίας και Οινολογίας.

Στην Καλαμπάκα θα παρέχεται η δυνατότητα εκπαίδευσης στην ειδικότητα του Τεχνικού Ξυλογλυπτικής και Εφαρμογής σε Ξύλινες Κατασκευές.

Η φοίτηση είναι δωρεάν και διαρκεί πέντε εξάμηνα εκ των οποίων τα τέσσερα είναι θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης και το ένα εξάμηνο αφορά την πρακτική άσκηση. Με δαπάνες του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ παρέχεται δωρεάν στέγαση και σίτιση, σε ορισμένο αριθμό σπουδαστών ανά ΙΕΚ.

Στους αποφοίτους των ΙΕΚ ύστερα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της κατάρτισής τους, χορηγείται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ) που δίνει στον κάτοχό της το δικαίωμα να συμμετάσχει σε εξετάσεις πιστοποίησης από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., για την απόκτηση του τίτλου επιπέδου πέντε του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.


Πηγή