30 Σεπτεμβρίου 2022

Επίσκεψη Τσίπρα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» για τις ελλείψεις αναισθησιολόγων

«Σοκαριστικό» ότι το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας δεν έχει αναισθησιολόγους, είπε ο Αλέξης Τσίπρας – «Η λίστα αναμονής χειρουργείων που παρέδωσε η κυβέρνησή του, το 2019 ήταν 2.853 χειρουργεία» απάντησε ο Θάνος Πλεύρης.

Το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» επισκέφθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, την Παρασκευή (23/09/20222), συνοδευόμενος από τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Ξανθό και την αναπληρώτρια τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Αφορμή για την επίσκεψη έγινε η αναστολή των τακτικών χειρουργείων λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε σοκαριστικό το γεγονός ότι το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας δεν έχει αναισθησιολόγους με αποτέλεσμα περίπου 3.000 παιδιά, να βρίσκονται σε λίστα αναμονής για χειρουργείο.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τη διοίκηση του νοσοκομείου, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για «λύσεις εκ των υστέρων». Αφενός η προκήρυξη των θέσεων θα πάρει χρόνο, αφετέρου οι μετακινήσεις γιατρών θα μεταφέρουν το πρόβλημα σε άλλα νοσοκομεία, τόνισε. Στη συνέχεια συνομίλησε με εργαζόμενους για την κατάσταση στο νοσοκομείο. «Αν δεν συνειδητοποιήσουμε ως κοινωνία την ανάγκη να στηρίξουμε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, θα βρεθούμε σε καταστάσεις χειρότερες από αυτές εδώ» ανέφερε και πρόσθεσε πως πρέπει να ληφθούν γενναίες πρωτοβουλίες για το ΕΣΥ.

Στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε ο υπουργός Υγείας. Ο Θάνος Πλεύρης, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, τόνισε: «Το πρόβλημα αναμονής των χειρουργείων στο Παίδων Αγία Σοφία υπάρχει έντονα από το 2017. Εν μέσω πανδημίας και επιδείνωσης του προβλήματος έλλειψης αναισθησιολόγων, έχουμε προχωρήσει σε δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Συγκεκριμένα αποφασίσαμε:

Την προκήρυξη θέσεων του Αγία Σοφία για αναισθησιολόγους και λοιπές απαραίτητες θέσεις κατά προτεραιότητα

– Την ενίσχυση του νοσοκομείου με μετακίνηση αναισθησιολόγων μέχρι την ολοκλήρωση της προκήρυξης ώστε να λειτουργήσει άλλη μία θέση χειρουργείου.

– Σε συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, τον επανασχεδιασμό του προγραμματισμού για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των χειρουργείων.

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο προς ενημέρωσή του, η λίστα αναμονής χειρουργείων που παρέδωσε η κυβέρνησή του το 2019, ήταν 2.853 χειρουργεία.
Το πρόβλημα έλλειψης των αναισθησιολόγων αντιμετωπίζεται με συντονισμένες ενέργειες και όχι με επικοινωνιακή εκμετάλλευση».

Πηγή