28 Νοεμβρίου 2022

ΓΕΕΘΑ: Στον Έβρο ο Στρατηγός Φλώρος – «Δεν θα αφήσουμε να χαθεί ούτε μία σπιθαμή ελληνικής γης»

Τη νευραλγική περιοχή του Έβρου επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος – Πώς τόνωσε το ηθικό στελεχών και στρατευσίμων. 

Στρατιωτικές μονάδες και επιτηρητικά φυλάκια του Έβρου επισκέφτηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Εικότερα ο «πρασινοσκούφης» Στρατηγός επιθεώρησε τα μέτρα επιτήρησης κατά μήκος των συνόρων στο νομό Έβρου.

Συγκεκριμένα, επισκέφτηκε:

• Το Επιτηρητικό Φυλάκιο «1» στις Καστανιές
• Το Στρατόπεδο «ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ»
• Το Στρατόπεδο «ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ»
• Το Στρατόπεδο «ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ»
• Το Προγεφύρωμα Πετάλου

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απευθυνόμενος στα στελέχη τοπικών Σχηματισμών, έδωσε εντολές και κατευθύνσεις για συνεχή επαγρύπνηση και προετοιμασία για την εκτέλεση της Αποστολής.

Όπως είπε «στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε όσα μας άφησαν οι πρόγονοί μας» και πρόσθεσε «κανείς δεν μπορεί να μας πειράξει όσο οι Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν αυτό που κάνουν», ενώ τόνισε ότι «δεν θα αφήσουμε να χαθεί ούτε μία σπιθαμή ελληνικής γης».

Δείτε το βίντεο:

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ υποδέχτηκε στο Προγεφύρωμα Πετάλου στον Έβρο τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. George J. Tsunis και την αντιπροσωπεία του Αμερικανικού Οργανισμού «Business Executives for National Security» (BENS), η οποία επισκέφτηκε το ΓΕΕΘΑ την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022 (πατήστε εδώ).

Μετά την ενημέρωσή τους για τον αποτρεπτικό φράχτη και τον σχεδιασμό για την επέκτασή του, μετέβησαν στον Λιμένα Αλεξανδρούπολης και ενημερώθηκαν από την Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) και από Προσωπικό της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού για την πορεία των εργασιών αναβάθμισης των υποδομών του λιμένα, καθώς και για τον αναβαθμισμένο ρόλο του τόσο σε εθνικό όσο και σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο.

Ακολούθως, επισκέφτηκαν την έδρα της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, όπου ενημερώθηκαν για την αποστολή της καθώς και για την διυπηρεσιακή συνεργασία του Δ΄ Σώματος Στρατού με την ΕΛ.ΑΣ. και το ΛΣ/ΕΛ.ΑΚΤ. σε θέματα ασφάλειας και φύλαξης συνόρων.


Πηγή