4 Οκτωβρίου 2022

Κίνα: Κίτρινος κωδικός για όσους δεν έχουν διαγνωστικό τεστ επτά ημερών στη Σανγκάη

Παρατείνονται τα υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού στη Σανγκάη. 

H Σανγκάη, η πολυπληθέστερη πόλη της Κίνας, προχώρησε στην παράταση της διενέργειας διαγνωστικού τεστ για την COVID-19 μία φορά την εβδομάδα, παρατείνοντας παράλληλα και τον δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, σε μία προσπάθεια να ελέγξει την εξάπλωση του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, οι πολίτες που δεν θα έχουν μία καταγραφή τεστ νουκλεϊκού οξέος (PCR test) εντός επτά ημερών, θα σημαίνονται με έναν κίτρινο κωδικό στο υγειονομικό σύστημα της πόλης. Ο κίτρινος κωδικός απαγορεύει την πρόσβαση σε μερικούς δημόσιους χώρους.

Σήμερα, οι υγειονομικές αρχές στη Σανγκάη των 25 εκατομμυρίων κατοίκων, ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν την προηγούμενη ημέρα, ένα κρούσμα μόλυνσης με συμπτώματα, αλλά και τρία ασυμπτωματικά κρούσματα. Η επαρχία Χαϊνάν στα νότια της Κίνας έχει δεχθεί το χειρότερο πλήγμα κατά την τρέχουσα περίοδο, με 594 συμπτωματικές μολύνσεις και 832 ασυμπτωματικές, όπως αναφέρθηκε σήμερα για την πορεία των κρουσμάτων κατά το προηγούμενο 24ωρο.

Η εφαρμογή σκληρών περιορισμών, αλλά και λοκντάουν στη Χαϊνάν που αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, αναμένεται να συνεχιστεί στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η αρμόδια υγειονομική επιτροπή της Κίνας ανέφερε σήμερα συνολικό αριθμό 2.144 κρουσμάτων από τα οποία, τα 704 ήταν συμπτωματικά και 1440 ασυμπτωματικά για τη 12η Αυγούστου.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)