3 Δεκεμβρίου 2022

Έγκλημα στην Άρτα: Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του

Το απόγευμα του Σαββάτου (13/08/2022) αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Άρτας, ο 29χρονος ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον πεθερό του. 

Ο 29χρονος τραυμάτισε θανάσιμα τον πεθερό του το απόγευμα της Πέμπτης (11/08/2022), στο Αστροχώρι της Άρτας και εξαφανίστηκε στο βουνό για να μην συλληφθεί. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί ο τύπος του πυροβόλου όπλου που χρησιμοποίησε, καθώς το πέταξε κάπου στο βουνό.

Σήμερα το πρωί, πήρε τηλέφωνο στις 08:30 την Αστυνομία στην Άρτα και είπε πως βρίσκεται στην Δαφνούλα Ευρυτανίας. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Για τον εντοπισμό του είχε στηθεί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση. Υπενθυμίζεται ότι το αυτοκίνητο του 29χρονου είχε εντοπιστεί στα σύνορα Άρτας – Αιτωλοακαρνανίας, αμέσως μετά τη δολοφονία του πεθερού του στο Αστροχώρι. Ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος ζούσε στο χωριό Μεσόπυργος της Άρτας, ήταν γνωστός για τον οξύθυμο χαρακτήρα του αλλά και για τις φασαρίες που προκαλούσε συχνά για ασήμαντη αφορμή.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο άνδρας το απόγευμα της Πέμπτης πήγε στο πατρικό της πρώην συζύγου του καθώς λίγες μέρες πριν είχε εκδοθεί συναινετικό διαζύγιο. Ζήτησε να πάρει το δίχρονο παιδί τους και ακολούθησε έντονη συζήτηση με την 36χρονη. Τότε έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε εναντίον της αλλά αστόχησε.

Η μητέρα πήρε το δίχρονο παιδί και μπήκαν μέσα στο σπίτι. Ο άνδρας πυροβόλησε τέσσερις φορές τον ηλικιωμένο πατέρα της ο οποίος θέλησε να προστατεύσει την κόρη του και το εγγόνι του.

Στη συνέχεια πήρε το αυτοκίνητο και κινήθηκε προς την ορεινή περιοχή. Αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούσαν να τον αναζητούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου που τελικά συνελήφθη.


Πηγή