15 Αυγούστου 2022

Ολομέτωπη επίθεση Ερντογάν σε Γαλλία – Γερμανία: «Είναι όργανα της ελληνικής προπαγάνδας»

Ο Τούρκος πρόεδρος εκτός από την Γερμανία, διακατεχόμενος από πανικό, έβαλε στο κάδρο των επικρίσεων και την Γαλλία

Τα βέλη του για ακόμα μια φορά προς την Ελλάδα, εκτόξευσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την στήριξη που έλαβε η χώρα μας από την Γερμανία και συγκεκριμένα για τις δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ η οποία αμφισβήτησε τις τουρκικές αξιώσεις κατά την συνέντευξη Τύπου με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος πρόεδρος εκτός από την Γερμανία, διακατεχόμενος από πανικό, έβαλε στο κάδρο των επικρίσεων και την Γαλλία, χαρακτηρίζοντας τις δυο χώρες ως «όργανα της ελληνικής και της ελληνοκυπριακής προπαγάνδας».

«Ο υπουργός Εξωτερικών μας, έδωσε τις απαραίτητες απαντήσεις σε αυτές τις μεροληπτικές δηλώσεις. Δυστυχώς και η Γερμανία και η Γαλλία γίνονται τα όργανα τα ελληνικής και της ελληνοκυπριακής προπαγάνδας. Είναι απαράδεκτο να επικρίνουν τη χώρα μας με ανακριβείς εκτιμήσεις ενώ κλείνουν τα μάτια τους στα βήματα της Ελλάδας που αγνοούν το διεθνές δίκαιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόσθεσε δε ότι η θέση της Τουρκίας για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Ευρώπης είναι προφανής.

«Επιδείξαμε για άλλη μια φορά αυτόν τον ρόλο ως πρωτοπόροι στη λύση της παγκόσμιας κρίσης των σιτηρών», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.


Πηγή