28 Νοεμβρίου 2022

Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους με δήθεν τροχαία: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Δυτική Αττική

Το κέρδος της οργάνωσης υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τις 300.000 ευρώ και μέχρι αυτή την ώρα έχουν κατασχεθεί 7 οχήματα καθώς και 22.000 ευρώ

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε για περίπου δύο χρόνια, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εξαπατώντας ηλικιωμένους, κυρίως με το πρόσχημα τροχαίων συγγενικών τους προσώπων.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως έχουν συλληφθεί 6 άτομα, τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, ενώ κάποιοι από αυτούς συνδέονται με συγγενικούς δεσμούς. Κάποιοι εξ αυτών κατηγορούνται παράλληλα για κλοπές και ληστείες.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν ταυτοποιηθεί 60 περιπτώσεις, με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας να έχουν στα χέρια τους καταθέσεις θυμάτων, ενώ δεκάδες είναι ακόμα οι υποθέσεις που ερευνώνται.

Το κέρδος της οργάνωσης υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τις 300.000 ευρώ και μέχρι αυτή την ώρα έχουν κατασχεθεί 7 οχήματα καθώς και 22.000 ευρώ. Η αστυνομική επιχείρηση συνεχίζεται.


Πηγή