17 Αυγούστου 2022

Σέρρες: Περιπέτεια για αγρότη – Τον τσίμπησε αράχνη «μαύρη χήρα» και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Σέρρες: Η αράχνη τσίμπησε τον αγρότη στον μηρό

Νοσηλεία σε νοσοκομείο χρειάστηκε αγρότης στις Σέρρες μετά το τσίμπημα που δέχθηκε από αράχνη «μαύρη χήρα» όπως αποκάλυψε ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου της πόλης στο epiloges.tv.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αγρότης με καταγωγή από τη Βισάλτια έφτασε στο νοσοκομείο το Σάββατο παραπονούμενος για πόνους σε όλο του το σώμα. Όταν οι γιατροί αντιλήφθηκαν ότι οι πόνοι αυτοί οφείλονται σε κάτι ασυνήθιστο κάλεσαν τον διευθυντή της Παθολογικής ο οποίος στο παρελθόν έχει διαχειριστεί άλλα τρία τέτοια περιστατικά.

Όπως διαπιστώθηκε η αράχνη «μαύρη χήρα» είχε τσιμπήσει τον αγρότη στον μηρό.

Το επόμενο βήμα ήταν να ζητηθεί αντίδοτο το οποίο έπρεπε να φτάσει στις Σέρρες από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες τελικά το αντίδοτο έφτασε έγκαιρα και μετά τη χορήγησή του ο αγρότης νοσηλεύεται πλέον σε καλή κατάσταση

Τι είναι η αράχνη «μαύρη χήρα»

Η «μαύρη χήρα» είναι είδος αράχνης που υπάρχει στην Ελλάδα και στις Σέρρες και απαιτείται προσοχή κυρίως από όσους είναι εκτεθειμένοι στη φύση. Ανήκει στο γένος Latrodectus. Το όνομά της αναφέρεται στην τάση των θηλυκών σε ορισμένα είδη να καταβροχθίζουν το αρσενικό μετά το ζευγάρωμα. Tο δηλητήριο της μαύρης χήρας αποτελείται από νευροτοξίνες και, σε εξασθενημένους οργανισμούς, μπορεί να προκαλέσει παράλυση ή ακόμα και τον θάνατο.


Πηγή