5 Δεκεμβρίου 2022

Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: «Φοβόμουν ότι η γυναίκα μου θα έριχνε κάτι στο φαγητό»

Την ενοχή του 34χρονου για το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα πρότεινε ο εισαγγελέας

Προκλητικός εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου της Καρδίτσας την Τρίτη (28/6), ο μακελάρης της Μακρινίτσας, ο οποίος στις 5 Απριλίου 2021 σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του Κωνσταντίνα Τσάπα σε ηλικία 28 ετών και τον αδερφό της Γιώργο Τσάπα 29 ετών, στο πατρικό τους σπίτι, σύμφωνα με το thenewspaper.

Δ.Ρ.: «Ένιωθα ότι με παρακολουθούσαν τα πεθερικά μου, οι γείτονες… Δεν έβγαινα έξω. Φοβόμουν ότι η γυναίκα μου θα έριχνε κάτι στο φαγητό και γι’ αυτό δεν έτρωγα. Ένιωθα ότι δεν ήμουν καλά αλλά δεν ήθελα να ζητήσω βοήθεια από γιατρό γιατί δεν εμπιστευόμουν κανέναν. Εκείνη την ημέρα ξεκίνησα από το Βόλο και πήγα στην Μακρινίτσα χωρίς να ειδοποιήσω την γυναίκα μου για να δω το παιδί μου. Γιατί όποτε και αν της ζητούσα να δω το παιδί αρνούνταν και μου έλεγε: όχι πριν να πας σε γιατρό».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πήρατε και το μαχαίρι μαζί;

Δ.Ρ: Το είχα μαζί μου τους τελευταίους μήνες γιατί φοβόμουν μήπως κάποιος μου επιτεθεί.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ποιος;

Δ.Ρ: Ο πεθερός μου ή κάποιος γείτονας..

Δ.Ρ: Έσπασα το τζάμι της πόρτας με κάτι τούβλα που βρήκα μπροστά μου. Είδα την πεθερά μου που μου είπε ότι θα σε κλείσω στο ψυχιατρείο. Την έσπρωξα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η γυναίκα σας ήταν εκεί;

Δ.Ρ: Ήταν κάπου μέσα στο σπίτι. Ήμουν θολωμένος…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και μετά τι κάνατε;

Δ.Ρ.: Έσπρωξα τη γυναίκα μου και μετά βγήκα στην αυλή όπου είδα τον αδερφό της. Τον έσπρωξα και αυτόν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το μαχαίρι το χρησιμοποιήσατε;

Δ.Ρ.: Δεν θυμάμαι…

Την ενοχή του 34χρονου πρότεινε ο εισαγγελέας

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews, η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση ως μάρτυρα υπεράσπισης της γιαγιάς του δράστη, ενώ ο κατηγορούμενος στην απολογία του κατέθεσε ότι δεν θυμόταν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μαχαίρωσε την εν διαστάσει σύζυγό του και τον αδελφό της.

Ακολούθησαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων, ενώ ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου σύμφωνα με το κατηγορητήριο (για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο και κατά συρροή, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, καθώς και για ενδοοικογενειακή βία – σωματική βλάβη κατά συρροή) και το Δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει.


Πηγή