5 Δεκεμβρίου 2022

Τουρισμός για όλους 2022: Πότε οι αιτήσεις στο tourism4all.gov.gr για voucher έως 300 ευρώ

Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» στην πλατφόρμα tourism4all.gov.gr

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός 2022», σειρά παίρνουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» μέσω της πλατφόρμας tourism4all.gov.gr η οποία αναμένεται να ενεργοποιηθεί τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο Mega, το πρόγραμμα φέτος θα είναι σαν το freedom pass με τους δικαιούχους να λαμβάνουν ψηφιακή κάρτα – voucher με ποσά από 150 έως 300 ευρώ. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε το ποσό μπορούν να το ξοδέψουν οι δικαιούχοι και για την ακτοπλοΐα, και για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, μιλώντας για το πρόγραμμα, ο κ. Κικίλιας, σημείωσε ότι «Στο σύνολό της η κυβέρνηση θα δώσει φέτος 70 εκατ. ευρώ για τα προγράμματα τουρισμού. 30 εκατ. θα έρθουν για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους. Θα φτάσουν τις 300.000 οι δικαιούχοι. Είναι ένα πρόγραμμα ενός ψηφιακού free pass 150 ευρώ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις αρχές Ιουλίου του 2022 μέχρι τον Ιούνιο του 2023. Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για καταλύματα αυτό το ποσό όποτε θελήσουν σε αυτό το διάστημα».

«Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου θα ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα. Οι διαδικασίες είναι αυτόματες και μη γραφειοκρατικές. Και για τους ωφελούμενους και για τους επαγγελματίες. Το ποσό μπορούν να το ξοδέψουν οι δικαιούχοι και για την ακτοπλοΐα, και για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, στη Βόρεια Εύβοια το πάσο είναι 150 ευρώ και στη Σάμο 300 ευρώ, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ό,τι υπηρεσίες τουριστικές επιθυμούν οι δικαιούχοι», πρόσθεσε.


Πηγή