17 Αυγούστου 2022

Θλίψη για τον 16χρονο από το Μέτσοβο: Η σύμπτωση που οδήγησε στην τραγωδία στη λίμνη Αωού

Συγκλονισμένη η κοινωνία στο Μέτσοβο από τον τραγικό θάνατο του 16χρονου που πνίγηκε στη λίμνη Πηγών Αώου

Ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν στο Μέτσοβο πώς έχασε τη ζωή του ένα 16χρονο παιδί κατά τη διάρκεια παιχνιδιού στην λίμνη Πηγών Αωού το απόγευμα της Κυριακής.

Ο άτυχος Παύλος, ο οποίος ήταν μαθητής Λυκείου εντοπίστηκε νεκρός από πυροσβέστες που τον αναζητούσαν μετά τον συναγερμό που σήμαναν οι φίλοι του 16χρονου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η τραγωδία προκλήθηκε όταν ο 16χρονος προσπάθησε να πιάσει τη μπάλα που είχε πέσει στη λίμνη παίζοντας με τους φίλους του. Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι, κατά τις ίδιες πληροφορίες από την τοπική κοινωνία, ο άτυχος Παύλος προθυμοποιήθηκε να πιάσει τη μπάλα γιατί ήταν ο πιο ψηλός της παρέας.

Τραγικές φιγούρες τα μέλη της οικογένειάς του τα οποία θρηνούν για την απώλεια του 16χρονου ο οποίος είχε άλλη μια αδερφή ενώ πριν από δύο μήνες η μητέρα του νοσηλεύτηκε στο Ωνάσειο.

Τραγωδία στο Μέτσοβο: Πώς έχασε τη ζωη του ο 16χρονος

Η τραγωδία συνέβη όταν η μπάλα με την οποία έπαιζαν ο 16χρονος με τους φίλους του έπεσε στο νερό. Τότε ο 16χρονος προσπάθησε να την πιάσει αλλά τα φερτά υλικά της λίμνης τον εγκλώβισαν, οι φίλοι του δεν μπόρεσαν να τον βοηθήσουν και η τραγωδία δεν άργησε να συμβεί.

Για το θλιβερό συμβάνε μίλησε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Μετσόβου, Κωνσταντίνος Τζαφέας: «Υπάρχει μια τεχνητή λίμνη, των πηγών του Αώου, στο σημείο αυτό. Βρίσκεται στα 1.550 μέτρα υψόμετρο. Τα παιδιά ήταν εκεί από το πρωί, έπαιζαν μπάλα».

«Ήταν μια ομάδα παιδιών που έπαιζαν και διασκέδαζαν. Από ότι έχουμε μάθει, έπεσε η μπάλα στη λίμνη και πήγε το παιδί να την πιάσει. Η λίμνη αυτή έχει φερτά υλικά, χώματα κλπ. και αυτό έκανε το παιδί πιθανόν να γλιστρήσει και να πέσει μέσα. Πήγε ένα άλλο παιδί να τον πιάσει, δεν πρόλαβαν οι φίλοι του να τον τραβήξουν έξω. Δυστυχώς, δυστυχώς, είναι μια τραγωδία», πρόσθεσε.


Πηγή