29 Σεπτεμβρίου 2022

Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον υπουργό εξωτερικών της Αρμενίας – Υπογράφουν το Μνημόνιο Κατανοήσεως

Με τον  υπουργό εξωτερικών της Αρμενίας Αραράτ, Μιρζογιάν θα συναντηθεί αύριο ο Νίκος Δένδιας για να υπογράψουν το  Μνημόνιο Κατανοήσεως

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας θα πραγματοποιήσει συνάντηση αύριο Δευτέρα 27 Ιουνίου, με τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας Αραράτ Μιρζογιάν (Ararat Mirzoyan), ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα

Οι δύο υπουργοί θα συναντηθούν κατ’ ιδίαν στις 13:05 και κατόπιν θα λάβουν χώρα διευρυμένες συνομιλίες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στις 13:45, οι δυο υπουργοί θα υπογράψουν Μνημόνιο Κατανοήσεως μεταξύ των δυο υπουργείων Εξωτερικών για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν κοινές δηλώσεις στον Τύπο στις 13:50, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο υπουργών αναμένεται να επικεντρωθούν στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, σε ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στον Καύκασο, στην κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, στην Ανατολική Μεσόγειο, στη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο των τριμερών σχημάτων συνεργασίας, καθώς και στις σχέσεις ΕΕ – Αρμενίας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ