30 Ιουνίου 2022

Αθλήτρια έχασε τις αισθήσεις της μέσα στο νερό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

Η Αμερικανή κολυμβήτρια καλλιτεχνικής κολύμβησης Ανίτα Αλβάρεζ λιποθύμησε μέσα στην πισίνα κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου στην Βουδαπέστη

Μια τρομακτική στιγμή έζησαν αθλητές και κοινό την Τετάρτη (22/6) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου 2022, στην Βουδαπέστη, όταν η Αμερικανή κολυμβήτρια σύγχρονης κολύμβησης Ανίτα Αλβάρεζ έχασε τις αισθήσεις της κατά τη διάρκεια του τελικού στην ελεύθερη σόλο επίδειξη.

alvarez-lipothymia-3.jpg
Η στιγμή που η κολυμβήτρια βρίσκεται στο φορείο μετά τη λιποθυμία της και τη διάσωσή της από την προπονήτριά τηςAP

Η Αλβάρεζ άρχισε να πνίγεται και να πέφτει στον πάτο της πισίνας πριν η προπονήτριά της Άντρια Φουέντες βουτήξει άμεσα στο νερό για να τη διασώσει. «Ήταν μεγάλος φόβος. Έπρεπε να πηδήξω μέσα γιατί οι ναυαγοσώστες δεν το έκαναν. Φοβήθηκα γιατί είδα ότι δεν ανέπνεε, αλλά τώρα είναι πολύ καλά», δήλωσε η Φουέντες.

Η πρωταθλήτρια έλαβε άμεσα τις πρώτες βοήθειες και είναι καλύτερα. Θα ξεκουραστεί την Πέμπτη ώστε να καταφέρει να διαγωνιστεί ξανά την Παρασκευή στο ομαδικό. Οι εξετάσεις της υγείας της θα συνεχιστούν ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια που οδήγησαν στη λιποθυμία της αθλήτριας.

Δεν είναι πρώτη φορά που η Αλβάρεζ χάνει τις αισθήσεις της. Είχε ένα ακόμα περιστατικό κατά τη διάρκεια προπονήσεων στην Βαρκελώνη για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς. Η μητέρα της δήλωσε ότι την είχε ξαναδεί να χάνει τις αισθήσεις της αλλά όχι κατά τη διάρκεια αγώνων.

Ο κόσμος σοκαρισμένος παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια διάσωσης της αθλήτριαςAP

Υπενθυμίζεται ότι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Βουδαπέστη η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό Ελεύθερου Σόλο της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης.


Πηγή