17 Αυγούστου 2022

Fuel Pass 2: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα gov.gr για νέα αίτηση – Αλλαγές σε χρήματα, δικαιούχους

Fuel Pass 2: Επεκτείνεται για Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο το Fuel Pass 2, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στα καύσιμα, με το ενισχυμένο Fuel Pass που ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξειδίκευσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, όσοι επιλέγουν ψηφιακή χρεωστική κάρτα το ποσό προσαυξάνεται κατά 15 ευρώ από 5 ευρώ που ήταν σήμερα. Η ενίσχυση στην κατανάλωση της βενζίνης σε ηπειρωτική περιοχή ανεβαίνει από τα 45 στα 80 ευρώ, για πληρωμή στην αντλία. Για τις μοτοσικλετιστές το ποσό είναι 60 ευρώ στην ηπειρωτική χώρα και 70 ευρώ στη νησιωτική. «Συνεπώς η επιδότηση καυσίμου ανέρχεται σε 44 λεπτά το λίτρο σε ηπειρωτική περιοχή και 56 λεπτά το λίτρο σε ηπειρωτική περιοχή».

Στα νησιά, η επιδότηση θα είναι 100 ευρώ τώρα αντί 55 μέχρι σήμερα και για τα δίτροχα 70 ευρώ, αντί των περίπου 40 που ήταν πριν.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, δικαιούχοι είναι 3,1 εκατομμύρια οδηγοί. Η επιδότηση ρίχνει την τιμή της βενζίνης κάτω από τα 2 ευρώ και το κόστος της παρέμβασης ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ.

Fuel Pass 2: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα gov.gr για νέα αίτηση

Για να δοθεί η ενίσχυση θα πρέπει να γίνει αίτηση στην πλατφόρμα gov.gr όπως την προηγούμενη φορά. Η πλατφόρμα θα ανοίξει τέλος Ιουλίου. Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί μόνο από ένα φυσικό πρόσωπο ενώ κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώσει μόνο ένα όχημα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις για να πάρει κάποιος το επίδομα βενζίνης δεν πρέπει να οφείλονται τέλη κυκλοφορίας και το όχημα να είναι σε χρήση.


Πηγή