5 Οκτωβρίου 2022

Fuel Pass 2: Το παίρνουν όλοι – Στα 45.000 ευρώ το εισοδηματικό όριο

Σε διευκρινίσεις για την νέα επιδότηση στα καύσιμα Fuel Pass 2 προχώρησαν οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης το μεσημέρι της Τρίτης (21/6)  από το υπουργείο Οικονομικών

Μιλώντας για την επέκταση του ενισχυμένου επιδόματος στα καύσιμα Fuel Pass 2 (για τον Ιούλιο τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο) ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι για να λάβουν οι φορολογούμενοι τα ποσά, το δηλωθέν εισόδημα 2021 -με τις νέες φορολογικές δηλώσεις- θα είναι έως 30.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ ανά παιδί και με όριο τα 45.000 ευρώ.

Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας η ενίσχυση στην κατανάλωση της βενζίνης ανεβαίνει από τα 45 (του προηγούμενου προγράμματος) στα 80 ευρώ, για τα αυτοκίνητα. Για τις μοτοσικλέτες από τα 35 το ποσό ανεβαίνει στα 60 ευρώ σε ηπειρωτικές περιοχές, ενώ για τα νησιά, η επιδότηση αυξάνεται στα 100 ευρώ τώρα αντί 55 που ήταν μέχρι σήμερα. Για τα δίτροχα στα νησιά η επιδότηση φτάνει 70 ευρώ, αντί των περίπου 40 που ήταν πριν.

Αυτή η επιδότηση τόνισε ρίχνει την βενζίνη κάτω από τα 2 ευρώ, ενώ το κόστος του προγράμματος κοστολογείται στα 200 εκατομμύρια ευρώ.

«Για το diesel κίνησης, η ενίσχυση παραμένει στα 12 λεπτά ανά λίτρο. Το τελικό όφελος -συνυπολογίζοντας και τον ΦΠΑ- θα ανέλθει στα 15 λεπτά το λίτρο. Κόστος 115 εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Το συνολικό κόστος του Fuel Pass 2 ανέρχεται στα 315 εκατ. ευρώ και οι πόροι, όπως σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας προέρχονται από καλύτερη εκτέλεση του προϋπολογισμού, τονίζοντας ότι τα μέτρα της ελληνική κυβέρνησηςξεπερνούν σε κόστος τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.


Πηγή