8 Οκτωβρίου 2022

Δίκη Φιλιππιδη: Επεισοδιακή και η 10η συνεδρίαση – Συνεχίζει η δεύτερη καταγγέλλουσα

Στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, συνεχίστηκε η κατάθεση της δεύτερης γυναίκας που καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού το 2010, μέσα στο Θέατρο «Μουσούρη»

Επεισοδιακά συνεχίστηκε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, αφού νωρίς το πρωί μια καταγγελία της συζύγου του ηθοποιού Ελπίδας Νίνου, ότι την έσπρωξε η ηθοποιός Λενα Δροσάκη, άναψε τα αίματα εκτός δικαστικής αίθουσας. Ο γιος του Πέτρου Φιλιππιδη κάλεσε αστυνομικό, ενώ η κα. Δροσακη αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι προέβη σε τέτοια κίνηση.

Στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, συνεχίστηκε η κατάθεση της δεύτερης γυναίκας που καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού το 2010, μέσα στο Θέατρο «Μουσούρη». Η μάρτυρας απάντησε σε ερωτήσεις των δικηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη.

Μιχ.Δημητρακόπουλος: Πώς γίνεται σε αυτή τη βίαιη πάλη να μην σκίστηκε το κολάν σας;

Μάρτυρας: Ήταν πολύ ελαστικό. Αφού έχει κατεβάσει το κολάν και επιχειρεί με δύναμη να μπει μέσα μου, σε κάποια στιγμή άφησε το ένα του χέρι για να πιάσει το μόριο του. Τότε μπόρεσα να τον κλωτσήσω στο στήθος και να ξεφύγω. Σηκώθηκα και κατευθύνθηκα προς την πόρτα.

Μιχ.Δημητρακόπουλος: Ο Φιλιππίδης τι έκανε;

Μάρτυρας: Ήταν ατάραχος. Μου είπε “μη φωνάζεις δεν είναι κανείς στο θέατρο” και κάθισε στο μπουντουάρ. Εγώ ξαναπήγα στην πόρτα και άρχισα να την κοπανάω. Μου είπε “άμα φύγεις δεν υπάρχει επιστροφή μπορώ να σε καταστρέψω”.

Μιχ.Δημητρακόπουλος: Τελικά σας άνοιξε την πόρτα για να φύγετε;

Μάρτυρας: Ναι.

Μιχ.Δημητρακόπουλος: Πώς το εξηγείτε; Ο συνήθης βιαστής, όπως εξηγούν οι επιστήμονες, περισσότερο ερεθίζεται από τον πόνο της γυναίκας.

Μάρτυρας: Το ανώμαλο μυαλό του καθενός δεν το ξέρω.

Μιχ.Δημητράκοπουλος: Γιατί δεν επέμεινε να σας βιάσει Τότε; Είναι στο χώρο του, δεν υπάρχει κανείς, θέλει να σας βιάσει, αντιστεκεστε και ξαφνικά ανοίγει την πόρτα να φύγετε;

Μάρτυρας: Ναι γιατί ξενέρωσε…

Οι δικηγόροι του κατηγορούμενου επέμειναν και στο γιατί η μάρτυρας δεν κράτησε το μήνυμα με ερωτικό περιεχόμενο, που, όπως υποστηρίζει, έλαβε από τον Π.Φιλιππίδη μία ώρα μετά την επίθεση σε βάρος της. «Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έρθω στο δικαστήριο» απάντησε.

Μιχ.Δημητρακόπουλος: Ρωτω έστω σαν κακή ανάμνηση…

Μάρτυρας: Να έχω ανάμνηση από τον παραλίγο βιαστή μου; Δεν άντεχα ούτε στις διαφημίσεις να τον βλέπω…

Η συνήγορος του Πέτρου Φιλιππιδη, Κική Μπακιρτζίδου ρώτησε τη μάρτυρα πώς ενώ υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα βιασμού, δέχτηκε 6 μήνες μετά να παίξει σε παράσταση με έντονες ερωτικές σκηνές.

Κ.Πακιρτζίδου: Πως λοιπόν ενώ τρεχάτε σε γιατρούς, παίρνατε φάρμακα και έχετε υποστεί αυτό το σοκ διαλέξατε αυτό το ρόλο με τόση σεξουαλικη σύγκρουση; Πού βρήκατε το ψυχικο σθενος να κάνετε αυτό το έργο;

Μάρτυρας: Δεν το έπαιξα καλά. Οι κριτικές ήταν κακές.

Κ.Πακιρτζίδου: Υπάρχουν χιλιάδες άλλα έργα

Μάρτυρας: Τον τρόπο που τελικά το μετέφερε το έργο ο σκηνοθέτης, δεν το ήξερα. Φορούσα χοντρό καλσόν στο χρώμα του δέρματος. Όλα τα σεξουαλικα είναι ψεύτικα…

Κ.Πακιρτζίδου: Ψεύτικο είναι να πέφτετε πάνω στο συμπρωταγωνιστή σας ενώ είχαν προηγηθεί όλα αυτά;

Μάρτυρας: Είναι θέατρο, είναι η δουλειά μου.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Ιουνίου, με την κατάθεση της ίδιας μάρτυρα.


Πηγή