30 Ιουνίου 2022

Λέπρα: Η κατάσταση της υγείας της 65χρονης που νοσηλεύεται στην Πάτρα

Η γυναίκα διαγνώστηκε με λέπρα αφού δείγμα εστάλη στο νοσοκομείο «Αττικόν»

Σε πολύ καλή κατάσταση νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών μία 65χρονη γυναίκα που διαγνώστηκε με τη νόσο Χάνσεν, ευρέως γνωστή ως λέπρα. Η υγεία της εξελίσσεται ομαλά με τη θεραπευτική ομάδα της Πανεπιστημιακής Δερματολογικής Κλινικής να έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης.

«Η ασθενής ήρθε στην κλινική μας με εκτεταμένες δερματικές βλάβες. Αμεσα σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του νοσοκομείου μας, τους οφθαλμιάτρους, τους παθολογοανατόμους, τους μικροβιολόγους καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τη νόσο Χάνσεν. Ωστόσο, στείλαμε δείγματα στο Αττικόν για επιβεβαίωση απ’ όπου πράγματι μας ήρθε θετική απάντηση», δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η καθηγήτρια και διευθύντρια της Δερματολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ, Σοφία Γεωργίου.

Η ίδια εξήγησε» ότι «άμεσα ξεκινήσαμε τη θεραπεία της και λάβαμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την απομόνωση του περιστατικού. Όλα δείχνουν ότι η πορεία της εξελίσσεται ομαλά. Η νόσος αυτή είναι μεταδοτική, αλλά η επώασή της μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 10 χρόνια».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, προκειμένου να ταυτοποιηθεί η νόσος, στάλθηκε δείγμα στο νοσοκομείο «Αττικόν» και έτσι προέκυψε σύγχυση το μεσημέρι της Τρίτης περί δύο κρουσμάτων, ενώ η ασθενής είναι μία.

Πηγή