3 Δεκεμβρίου 2022

Πάτρα: «Δεν διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση για το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας»

Πάτρα: Καμιά ΕΔΕ δεν έχει διαταχθεί για το θέμα του φιαλιδίου με το αίμα της 9χρονης που βρέθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, σύμφωνα με την διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Νέες εξελίξεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα. Προ ολίγων ωρών έγινε γνωστό ότι διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση για τον Διοικητή στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, σχετικά με το φιαλίδιο που περιείχε αίμα της Τζωρτζίνας. Ωστόσο η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας διαψεύδει την είδηση αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη έγινε γνωστό ότι βρέθηκε σε ψυγείο του Καραμανδανείου νοσοκομείο ένα φιαλίδιο με αίμα με αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας. Το δείγμα αίματος είχε ληφθεί στις 8 Απριλίου 2021, όταν το άτυχο κοριτσάκι είχε μπει στο νοσηλευτήριο με σπασμούς, όπως δήλωνε η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νοσοκομείο «κινητοποιήθηκε» και βρήκε τελικά το φιαλίδιο με το αίμα, μετά από έγγραφο της 18ης ανακρίτριας από την Αθήνα, στο οποίο ζητούνταν να ερευνηθούν τα πάντα και να βρεθεί οποιοδήποτε βιολογικό υλικό, είτε αίμα, είτε ούρα, είτε οτιδήποτε άλλο. Έτσι βρέθηκε το φιαλίδιο, μέσα σε ένα ψυγείο που φυλάσσονται δείγματα με αίμα ασθενών, στην παιδιατρική κλινική.

Το φιαλίδιο έχει ήδη μεταφερθεί σε ειδικά εργαστήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με την ελπίδα να οδηγήσει την έρευνα ένα βήμα παρακάτω, για το τι συνέβη στο άτυχο κοριτσάκι που τελικά, οδηγήθηκε στο θάνατο.

Πληροφορίες από το tempo24 τονίζουν ότι δεν έχει διαταχθεί ΕΔΕ με εντολή του υπουργείου Υγείας.

Πηγή