28 Μαΐου 2022

Αττική: Κλειστά σχολεία ζητούν οι δήμαρχοι λόγω της κακοκαιρίας – Αναμένονται ανακοινώσεις

Αναμένονται ανακοινώσεις για το αν θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας.

Από αύριο αναμένεται η έλευση του σφοδρότερου κύματος της κακοκαιρίας «Ελπίδα», με τους δημάρχους της Αττικής να εισηγούνται προς τον περιφερειάρχη, στο πλαίσιο σύσκεψης που έλαβε χώρα χθες Σάββατο να παραμείνουν κλειστά αύριο Δεύτερα τα σχολεία λόγω των πολικών θερμοκρασιών και των επερχόμενων χιονοπτώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει σχεδόν «κλειδώσει» η απόφαση αλλά ας περιμένουμε καλύτερα την επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας. Η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων, αναμένεται να ληφθεί όχι μόνο εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και της χιονόπτωσης που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα και με τον παγετό σε κάποιες περιοχές της Αττικής, αλλά και επειδή λόγω των μέτρων για την πανδημία, οι σχολικές αίθουσες παραμένουν με ανοικτά τα παράθυρα και όπως καταλαβαίνει κανείς δεν αποκλείεται οι θερμοκρασίες εντός των αιθουσών να γράφουν το μείον πριν από τον αριθμό.

Έτσι λοιπόν, αν ο καιρός δεν βελτιωθεί τις λίγες επόμενες ώρες, κάτι που δεν προβλέπεται από τις μετεωρολογικές προβλέψεις, η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής το μεσημέρι της Κυριακής όπως προανήγγειλε, απλά θα επιβεβαιώσει τις δικές μας πληροφορίες για κλείσιμο των σχολικών μονάδων τουλάχιστον για αύριο Δευτέρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή