6 Δεκεμβρίου 2022

Εγκαίνια έκθεσης “Animal Teaser” της Marielle Pteroudis

Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται η έκθεση της φωτογράφου – εικαστικού Marielle Pteroudis με τίτλο: “Animal Teaser” την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021.

Η έκθεση αποτελείται από έργα μικτής τεχνικής, βασισμένα σε φωτογραφικές απεικονίσεις ζώων επάνω σε ξύλο, με ακρυλικές επιχρωματώσεις.

Η Marielle «απελευθερώνει» τα ζώα από τους ζωολογικούς κήπους που τα φωτογράφισε και τα εντάσσει σ’ ένα pop περιβάλλον έντονων χρωμάτων και πολλαπλών προσεγγίσεων.

Τα έργα, πέρα από τις μεταρεαλιστικές απεικονίσεις των ζώων, περιλαμβάνουν και τον αινιγματικό τίτλο τους, παίζοντας ένα παιχνίδι λέξεων μεταξύ των πρωταγωνιστών τους και των θεατών. Όπως τα ίδια έχουν βγει από το κλουβί τους, καλούν τον θεατή να βγει από τις συμβατικές προσεγγίσεις της ζωής, να τη δει μέσα από μια παιγνιώδη και αισιόδοξη διάθεση.

Η Marielle Ptreroudis γεννημένη το 1972 στην Αθήνα, έχει μοιράσει τη ζωή της μεταξύ Ελλάδας, Ελβετίας, ΗΠΑ, Βελγίου και Γαλλίας, έχοντας εργασθεί ως φωτογράφος σε περιοδικά, δισκογραφικές και διαφημιστικές εταιρείες, ενώ τα τελευταία χρόνια εστιάζει στις φωτογραφίσεις πορτραίτων, δίνοντας έμφαση στην ψυχογραφική απεικόνιση των μοντέλων της.

 

Διάρκεια έκθεσης : 9 Δεκεμβρίου 2021 έως 15 Ιανουαρίου 2022

Ωρες λειτουργίας:

Τρ – Παρ 11:00 – 14:30 & 18:00 – 21:00

Σαβ 11:00 – 14:30

 

*Παρακαλώ σημειώστε ότι λόγω covid-19 η ασφάλειά σας καθώς και του προσωπικού της Αίθουσας Τέχνης Αθηνών παραμένει η προτεραιότητά μας.

Τηρούμε όλα τα ισχύοντα νέα κυβερνητικά μέτρα ασφαλείας και για αυτό σας παρακαλούμε για την:

  1. Χρήση μάσκα προστασίας κατά την είσοδό σας στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών.
  2. Επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε νόσησης ή αρνητικού Rapid / PCR test με ισχύ 48 ωρών.
  3. Επίδειξη δελτίου ταυτότητας.
  4. Τήρηση 2 μέτρων απόστασης από τους άλλους επισκέπτες.

Μέγιστος αριθμός επισκεπτών 10 άτομα.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση!