23 Ιανουαρίου 2022

Επίθεση με βιτριόλι: Πέφτει η «αυλαία» της δίκης – Ανοιχτό το ενδεχόμενο έκδοσης απόφασης

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της Έφης Κακαραντζούλα συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ενώ δεν αποκλείεται το δικαστήριο να προχωρήσει και στην έκδοση απόφασης.

Έπειτα από 8 συνεδριάσεις ενδέχεται να πέσει η «αυλαία» στην δίκη που διεξάγεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την αποτρόπαια επίθεση με θειικό οξύ που δέχτηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Περισσότεροι από 30 μάρτυρες κατέθεσαν στο δικαστήριο, ενώ μόλις 1 εξ αυτών ήταν μάρτυρας υπεράσπισης της 36χρονης κατηγορουμένης.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα τηρήσει η Έφη Κακαράντζουλα σχετικά με την προσέλευση της στη δικαστική αίθουσα, καθώς η συνεδρίαση ξεκινά με τις αγορεύσεις των δικών της δικηγόρων. Την ίδια στιγμή, ερωτηματικό παραμένει το εάν θα εμφανιστεί η οικογένειά της στη δικαστική αίθουσα, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει το «παρών», αφού -σύμφωνα με την μαρτυρία της εξαδέλφης της- φοβάται την αποδοκιμασία του κόσμου.

Πρώτος αναμένεται να ξεκινήσει την αγόρευσή του ο Νίκος Καράμπελας και θα ακολουθήσει ο Σάκης Κεχαγιόγλου. Οι δύο συνήγοροι της κατηγορουμένης είναι βέβαιο πως θα δώσουν «μάχη» για να πείσουν τους δικαστές σχετικά με την μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως θα εισφέρουν στο δικαστήριο 7 αποφάσεις ανάλογων υποθέσεων, κατά τις οποίες κρίθηκε ότι το αδίκημα ήταν η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Η πρόταση «καταπέλτης» του εισαγγελέα

Τα επιχειρήματα του εισαγγελέα θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν οι δύο συνήγοροι της κατηγορουμένης, οι οποίοι αν και το ζήτημα της μετατροπής της κατηγορίας είναι νομικό, ως βασικό στόχο θα έχουν τους τέσσερις λαϊκούς δικαστές που αποτελούν και την πλειοψηφία της έδρας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, στην πρότασή του προς το δικαστήριο υποστήριξε ότι συντρέχουν όλα τα στοιχεία που στοιχειοθετούν την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αφού η κατηγορουμένη «δεν απώθησε από τη συνείδηση της την σκέψη, ήταν σε θέση να προβλέψει και προέβλεψε την πιθανότητα θανάτου της παθούσας». Μάλιστα, υπέρ της εκδοχής του αποτελέσματος του ανθρωποκτόνου δόλου της κατηγορούμενης συνηγορεί κατά τον εισαγγελέα η επιλογή του μέσου επίθεσης, η ποσότητα του υγρού, η εγγύτητα και η ορμή της επίθεσης, αλλά και πως τίποτα από το 2019 δεν την είχε πτοήσει γιατί ήθελε με κάθε τρόπο να «εξολοθρεύσει την Ιωάννα».

Ο εισαγγελικός λειτουργός κλείνοντας την αγόρευσή του, είπε προς το δικαστήριο: «Η κατηγορουμένη ζήτησε μια δίκαιη δική και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε η δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελέσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφόρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά».

Η ολοκλήρωση των αγορεύσεων των δύο δικηγόρων αναμένεται περίπου το μεσημέρι, όταν και θα γίνει γνωστό από το δικαστήριο το εάν θα αποσυρθεί για να εκδώσει απόφαση ή εάν θα διακόψει για την Παρασκευή προκειμένου να ανακοινώσει την κρίση του επί της ενοχής της κατηγορουμένης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή