29 Μαΐου 2022

Αλαλούμ με τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη – Αναμένονται ανακοινώσεις

Σε αλαλούμ εκτυλίσσεται η υπόθεση του τρόπου διεξαγωγής της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Ένα απίστευτο αλαλούμ φαίνεται ότι έχει δημιουργηθεί από το πρωί της Παρασκευής σχετικά με το ποιοι θα είναι αυτοί που θα παρελάσουν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου με το υπουργείο Εσωτερικών και την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να παρουσιάζουν δύο διαφορετικές εκδοχές.

Συγκεκριμένα νωρίς το πρωί της Παρασκευής η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής όσον αφορά τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου:

«Ανακοινώνεται ότι με απόφαση της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που κοινοποιήθηκε σήμερα, επισημαίνεται ότι: «είναι απαραίτητο λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά».

Η ανακοίνωση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Τοπικά μέσα ενημέρωσης από τη Θεσσαλονίκη εξηγούσαν, μάλιστα, ότι βάσει του αρχικού προγραμματισμού στην παρέλαση είχαν δηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 40 μη στρατιωτικά τμήματα και η διάρκεια της παρέλασης με βεβαιότητα θα ξεπερνούσε τις δυο ώρες, αντίθετα με την οδηγία που δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί, όμως, κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, διέρρεαν ότι οι μαθητικές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα δημοσιεύματα για παρέλαση μόνο τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι ίδιοι κύκλοι παρέπεμπαν, μάλιστα, στην εγκύκλιο του υπουργείου από τις 13 Οκτωβρίου η οποία προβλέπει ότι στη Θεσσαλονίκη θα παρελάσουν αντιπροσωπευτικά τμήματα μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος κτλ. Στην ίδια εγκύκλιο αναφερόταν, δε, ότι λόγω πανδημίας η παρέλαση θα πρέπει να είναι διάρκειας αυστηρά μίας ώρας.

Το τμήμα της εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τους κύκλους του υπουργείου Εσωτερικών τις επόμενες ώρες αναμένεται διευκρινιστικό δελτίο τύπου που θα ξεκαθαρίζει τους όρους και τους συμμετέχοντες στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ΕΔΩ την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου (parelasi-thessaloniki.pdf | 128.28 KB | application/pdf)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή