3 Δεκεμβρίου 2022

Παραλήρημα Τούρκου απόστρατου αντιναύαρχου: Δεν μπορούν να μας πολεμήσουν οι τεμπέληδες Έλληνες

Τουρκία: Ο απόστρατος Αντιναυάρχος, Τζιχάτ Γιαϊτζί, έδωσε ρεσιτάλ προκλητικότητας.

Οι προκλητικές δηλώσεις από την πλευρά της Τουρκίας συνεχίζονται, μετά και την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία.

Ειδικότερα, ο απόστρατος Αντιναυάρχος, Τζιχάτ Γιαϊτζί, έδωσε ρεσιτάλ προκλητικότητας, στο κανάλι TVNET. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι «Δεν είναι δυνατόν, κράτη όπως η Ελλάδα που είναι τεμπέληδες και δεν σκέφτονται τίποτε άλλο πέρα από τα λεφτά και τις διακοπές, να μας πολεμήσουν», αναφερόμενος στην ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στη συνέχεια, μίλησε για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, ενώ σχολίασε και τη δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πως «όλοι οι πολίτες αντιλαμβάνονται τη σημασία της ελληνογαλλικής συμφωνίας που προβλέπει την ένοπλη συνδρομή από την ισχυρότερη στρατιωτικά δύναμη της ΕΕ, τη μόνη που έχει πυρηνικά στην Ένωση», κάνοντας λόγο για «διεθνές έγκλημα». «Λένε πως έχουν τη στήριξη της μοναδικής στρατιωτικής δύναμης στην ΕΕ που έχει πυρηνικά. Αυτό είναι ένα διεθνές έγκλημα. Με άλλα λόγια, απειλούν τις άλλες χώρες με τη χρήση πυρηνικής ενέργειας. Αυτό θα πρέπει να καταδικαστεί από τα Ηνωμένα Έθνη και τη διεθνή κοινότητα», σημείωσε.

Τέλος, ο απόστρατος Αντιναύαρχος ανέφερε πως «οι δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας μας είναι πολύ ανώτερες της Ελλάδας. Θα πρέπει να σταματήσει η νοοτροπία του «οι Έλληνες πήραν αυτό και εκείνο». Αποθαρρύνουν τον λαό. Η Πολεμική Αεροπορία μας είναι κατά 30% ανώτερη της Ελλάδας. Τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού μας είναι 40 ετών, τα νεότερα είναι 20 ετών, αλλά τα εκσυγχρονίζουμε με τους μηχανικούς μας. Πρέπει να λέμε στον κόσμο αυτά τα δεδομένα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή