8 Δεκεμβρίου 2021

Χαλκίδα: «Μύλος» στο δημαρχείο – Μήνυση στη Δήμαρχο Έλενα Βάκα

Αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν τη δήμαρχο Έλενα Βάκα και τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, με αποτέλεσμα να εκτυλιχθούν σκηνές απείρου κάλλους.

Πρωτογενές καταστάσεις σημειώθηκαν το μεσημέρι 22 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο της Χαλκίδας στην οδό Ληλαντίων.

Όλα ξεκίνησαν από την δικαστική διαμάχη της Χαλκιδέας δικηγόρου Ελεντίνας Καραγιάννη με τους ιδιοκτήτες του γνωστού καταστήματος εστίασης στην πλαζ Παπαναστασίου. Να σημειώσουμε ότι η δικηγόρος μένει δίπλα στο κατάστημα.

Με τελεσίδικη απόφαση που δικαιώνει την Ελεντίνα Καραγιάννη, το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά αποφάνθηκε ότι οι κατασκευές του καταστήματος στην πρασιά του κτηρίου είναι αυθαίρετες. Με βάση αυτή την απόφαση, η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής του δήμου υποχρεούνται να εξετάσει αν θα αφαιρεθεί η άδεια λειτουργείας του μαγαζιού.

Η επιτροπή συνεδρίασε την Τετάρτη μεσημέρι 22 Σεπτεμβρίου, στο στο Δημαρχείο της Χαλκίδας, ωστόσο η συζήτηση αναβλήθηκε με την δικαιολογία πως θα εξεταστεί εκ νέου από την Πολεοδομίο. Η Ελεντίνα Καραγιάννη, η οποία ήταν παρούσα έγινε έξαλλη, υπέβαλε άμεσα μήνυση κατά της δημάρχου Έλενας Βάκα και των μελών της επιτροπής ζητώντας τη σύλληψη τους στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Στο δημαρχείο έγινε το… έλα να δεις: Η συνεδρίαση διακόπηκε, τα περισσότερα μέλη τηε επιτροπής εγκατέλειψαν άρον-άρον την αίθουσα και μετά από λίγη ώρα έκαναν ντου οι αστυνομικοί.

Η Έλενα Βάκα παρέμεινε στο γραφείο της οπού βρισκόταν καθ΄ όλη την διάρκεια των γεγοτων. Η κα Καραγιάννη μιλώντας στην Ευβοϊκή Γνώμη ανέφερε, «χυδαία ήταν η συμπεριφορά του κ. Μπάκα, ο οποίος έκανε επίδειξη εξουσίας και έβριζε τους ένστολους την ώρα που εκτελούσαν το καθήκον τους. Όσο για τη δήμαρχο, όταν βγήκε από το γραφείο της, άκουσα να λέει ότι θα πληρώσω πολλά λεφτά γι αυτά που κάνω».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή