8 Δεκεμβρίου 2021

Αυτές είναι οι αμοιβές των γιατρών για τους εμβολιασμούς κατ’οίκον

Εμβολιασμοί: Στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση κατατέθηκε η τροπολογία του Υπουργείου Υγείας για τις αμοιβές των γιατρών για τους κατ’οίκον εμβολιασμούς.

Στην Ολομέλεια της Βουλής έφτασε προς συζήτηση και ψήφιση η τροπολογία του Υπουργείου Υγείας για τις αμοιβές των γιατρών σε ό,τι αφορά τους κατ’οίκον εμβολιασμούς.

Ο καθορισμός των αμοιβών των ιδιωτών γιατρών που είναι στα 50 ευρώ για κατ’ οίκον εμβολιασμό με μονοδοσικό εμβόλιο και στα 30 ευρώ για εμβόλια δύο δόσεων, ενώ για εμβολιασμούς στο ιατρείο τα ποσά είναι 20 και 15 ευρώ αντίστοιχα. Τα ποσά αυτά των εμβολιασμών σε ιατρεία ισχύουν και για τους φορείς υλοποίησης του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού.

Στα 20 ευρώ όταν ο εμβολιασμός αφορά σε εμβόλιο μιας δόσης και στο ποσό των 15 ευρώ για κάθε δόση, εμβολίου δύο δόσεων συμπεριλαμβανομένων των αναλωσίμων.

Με την τροπολογία επίσης παρέχεται μέχρι 31/12/21 η δυνατότητα σύναψης απευθείας αναθέσεων για αυτοδιαγνωστικά τεστ.

Στην τροπολογία Freedom Pass και τα 50 GB

Στην τροπολογία του Υπουργείου Υγείας υπάρχουν επίσης προς συζήτηση και ψήφιση και τα υποστηρικτικά μέτρα όπως το Freedom Pass αλλά και η χορήγηση των 50 GB σε όσους νέους εμβολιαστούν.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την προς συζήτηση και ψήφιση τροπολογία

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή