25 Οκτωβρίου 2021

Κορονοϊός – Βατόπουλος: Πού οφείλεται η ύφεση της πανδημίας, «χρειάζεται ακόμα προσοχή»

Κορονοϊός: Ο κ. Βατόπουλος σημείωσε ότι τα μέτρα που έχουμε λάβει αποσκοπούν στο να έχουμε λιγότερα κρούσματα και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα σημειωθεί επιτυχές αποτέλεσμα

Την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, σχολίασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας για «ύφεση» καθώς σε σχέση με την περασμένη χρονιά υπάρχει πολύ μικρότερη αναλογία θανάτων και βαριών νοσηλειών με βάση τα κρούσματα.

Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με τον ίδιο, καθώς ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, αλλά και στην αυξημένη προσοχή του κόσμου. Όπως τόνισε ο κ. Βατόπουλος η πανδημία πλέον εντοπίζεται στις μικρότερες ηλικίες, «οπότε έχουμε και ελαφρύτερα περιστατικά», σημείωσε.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε στη συνέχεια πως τα μέτρα που έχουμε λάβει αποσκοπούν στο να έχουμε λιγότερα κρούσματα και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα σημειωθεί επιτυχές αποτέλεσμα.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας για τις επόμενες δύο εβδομάδες κ . Βατόπουλος αναγνώρισε ότι υπάρχει ένας ενδεχόμενος κίνδυνος έξαρσης, αλλά με τα πολλά τεστ και τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Χρειάζεται να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στην ανάλυση των δεδομένων και στην κατανόηση της πορείας της πανδημίας ώστε να μπορούμε έγκαιρα να προτείνουμε λύσεις και μέτρα. Είναι θέμα έντασης προσοχής και όχι φόβου, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος .

Για τον εμβολιασμό των παιδιών και τις όποιες επιφυλάξεις των γονιών, ο καθηγητής, επικαλούμενος τα σημερινά δεδομένα, υπήρξε καθησυχαστικός καθώς εκατομμύρια παιδιά έχουν εμβολιστεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή