5 Αυγούστου 2021

Υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Σεπτεμβρίου χωρίς πρόστιμα ζητούν οι φοροτεχνικοί

Αίτημα παράτασης των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 υπέβαλε στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνικών Επιστημόνων Ελλάδας (ΠΕΦΕ), αναφέροντας πως σε διαφορετική περίπτωση οι λογιστές και φοροτέχνες θα πρέπει να διεκπεραιώσουν το σύνολο των φορολογικών δηλώσεων μέσα σε  δύο μήνες.

Η επιστολή της ΠΕΦΕ αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Οι λογιστές – φοροτέχνες είναι από του κλάδους της οικονομίας που βοήθησαν την κοινωνία να παραμείνει όρθια εν μέσω πανδημίας και δεν δίστασαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πολύ δύσκολες συνθήκες χωρίς καμία ουσιαστική ανταμοιβή και ούτε καν το χειροκρότημα που έλαβαν οι υγειονομικοί.

Τώρα λοιπόν έρχεται το Υπουργείο Οικονομικών και λέει ότι θʼ ανοίξει την πλατφόρμα των φορολογικών δηλώσεων προς το τέλος Μαΐου και όχι την 1η Φεβρουαρίου που ήταν υποχρεωμένο και ότι όσοι υποβάλλουν τις δηλώσεις μέχρι 31/7 θα πάρουν έκπτωση στον φόρο τους ενώ όσοι υποβάλλουν τον Αύγουστο δεν θα πάρουν έκπτωση.

Εμείς σας προτείνουμε να παραμείνει το σύστημα ανοιχτό και χωρίς πρόστιμα έως και τις 30/9/2021 γιατί είναι αδύνατον να υποβληθούν όλες οι δηλώσεις στο χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών, όταν τη χρονιά που πέρασε το μεγαλύτερο ποσοστό εργαζομένων τελούσε σε αναστολή και κάποιοι ίσως συνεχίζουν ακόμη και σήμερα και οι βεβαιώσεις αποδοχών τους δεν θα έχουν πιστοποιηθεί στο taxis.

Επίσης είναι ΑΔΙΚΟ για τον κλάδο μας να παραμείνουν τα γραφεία μας ΑΝΟΙΧΤΑ και τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ προς εξυπηρέτηση των πολιτών με αποτέλεσμα ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΑΣ να ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ και να ΧΑΡΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΛΙΓΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ!!!

Ελπίζουμε στην άμεση ανταπόκριση σας!

Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε συζήτηση και συνεργασία».


Πηγή