12 Μαΐου 2021

Εργασιακά – Χατζηδάκης: Πώς θα ελέγχεται ο εργοδότης για τις υπερωρίες – Επανάσταση η ψηφιακή κάρτα

Λεπτομέρειες για τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή μετά το Πάσχα, έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης

Σύμφωνα με τον υπουργό το νέο πλαίσιο στα εργασιακά θα αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, με αλλαγές που θα προσαρμόσουν την αγορά σε ευρωπαϊκά επίπεδα.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, χαρακτήρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «επανάσταση» την θέσπιση ψηφιακής κάρτας με την οποία θα ελέγχεται ο εργοδότης και το ζήτημα των υπερωριών. Ο ίδιος εξήγησε ότι το κινητό τηλέφωνο του εργαζόμενου θα είναι συνδεδεμένο με το υπουργείο και δεν θα του κλέβει κανείς τις ώρες που δουλεύει. Ο εργαζόμενος θα δηλώνει απλώς πότε προσέρχεται και πότε φεύγει από την εργασία του και το υπουργείο θα τα ελέγχει όλα μόνο του. Όλα τα δεδομένα θα καταγράφονται με κεντρικό ηλεκτρονικό έλεγχο.

Για το σύστημα διευθέτησης του χρόνου εργασίας που ισχύει και στην Ελλάδα σε κάποιες επιχειρήσεις, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι ο εργαζόμενος μπορεί να εξοικονομεί παραπάνω χρόνο, ώστε να παίρνει 5 εβδομάδες άδεια. Αντί να πληρώνεται τις υπερωρίες να δουλεύει 4 ημέρες και να παίρνει ρεπό τις υπερωρίες.

Επίσης, με το νέο νομοσχέδιο όπως είπε ο κύριος Χατζηδάκης, «προωθούμε 14 ημέρες άδεια σε πατέρα όταν γεννιέται το παιδί του ενώ ο ΟΑΕΔ θα πληρώνει και 2 μήνες γονική άδεια μέχρι το παιδί να γίνει 8 ετών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή