15 Απριλίου 2021

Κρούσματα σήμερα: Περικυκλωμένη με 1.578 μολύνσεις η Αττική – Έντονη ανησυχία για τη Θεσσαλονίκη

Κρούσματα σήμερα: Για ακόμα ένα 24ωρο η Αττική είναι η αρνητική «πρωταθλήτρια» με τις περισσότερες μολύνσεις σε όλη τη χώρα. Έντονος προβληματισμός για την επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης και των άλλων μεγάλων περιφερειών και πόλεων.

Η πανδημία του κορονοϊού επιμένει, με την Ελλάδα να παραμένει σε δυσχερή θέση. Για ένα ακόμα 24ωρο το μεγάλο πρόβλημα αφορά τον αριθμό των διασωληνωμένων. Την Πέμπτη (08.04) ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 3.228 κρούσματα, με τους ανθρώπους που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ να έχουν φτάσει στους 776, αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ από την πρώτη ημέρα της πανδημίας. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν δυστυχώς και 73 νέοι θάνατοι στη χώρα λόγω του κορονοϊού.

Η Αττική είναι αυτή που εξακολουθεί να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο πρόβλημα, τόσο σε επίπεδο πληρότητας στα νοσοκομεία και κυρίως στις ΜΕΘ, όσο και σε ό,τι αφορά την επιδημιολογική εικόνα. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη (08.04) ανακοινώθηκαν στο λεκανοπέδιο 1.578 νέα κρούσματα, με το κέντρο της Αθήνας να έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα με 454 μολύνσεις.

Περισσότερα σε λίγο…


Πηγή