26 Φεβρουαρίου 2021

Υπόθεση Λιγνάδη: Η οργισμένη απάντηση του δικηγόρου του 25χρονου μηνυτή στον Αλέξη Κούγια

Για προσπάθεια τρομοκράτησης μαρτύρων κάνει λόγο σε δήλωση του ο Γιάννης Βλάχος, δικηγόρος του 25χρονου άνδρα που έχει μηνύσει για βιασμό σε ηλικία 14 ετών, τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Ο ισχυρισμός, ότι ο εντολέας μου, σουηδός πολίτης, έχει πολιτικά κίνητρα, προσβάλλει την νοημοσύνη και την δικαιοσύνη που ενήργησε με αποφασιστικότητα για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, ενώ επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να αποθαρρύνει θύματα και μάρτυρες» αναφέρει ο κ. Βλάχος.

Μάλιστα, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για ύπαρξη σκοπιμοτήτων και πολιτικών κινήτρων, σχολίασε:

«Η απελπισία και η ένδεια υπερασπιστικών επιχειρημάτων δεν πρέπει να αποτελέσει λόγο για να δηλητηριαστεί περαιτέρω ο Έλληνας πολίτης που παρακολουθεί με τρόμο και απέχθεια όσα δυστυχώς συνέβησαν και αποκαλύπτονται καθημερινά.

Δεν προσφέρεται ο ανθρώπινος πόνος και το σιωπηλό τραύμα αυτών των ανθρώπων για κομματική εκμετάλλευση. Το δημοκρατικό και λειτουργικό πολιτικό μας σύστημα οφείλει να αποδείξει ότι δεν επιδέχεται κανενός είδους και σκοπιμότητας, αμέσως ή εμμέσως εκβιασμούς από κατηγορούμενους για βαρύτατα εγκλήματα και να μην παρασυρθεί σε ανούσιες αντιπαραθέσεις με αφορμή μία κοινωνική και ποινική υπόθεση στην πλάτη κακοποιημένων παιδιών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή