7 Μαρτίου 2021

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Δείτε τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Η γνώμη των πολιτών για τον Τζιτζικώστα

Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ – Στην τρίτη θέση η Ελληνική Λύση – Με θετική ματιά βλέπουν τον περιφερειάρχη οι πολίτες

Στην πρώτη θέση είναι η ΝΔ, με σχεδόν το διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Μακεδονία, όπως δείχνει δημοσκόπηση της εταιρίας Palmos Analysis, για λογαριασμό της ιστοσελίδας politic.gr, στην Κεντρική Μακεδονία.

Θετικά προσκείμενοι είναι πολίτες και όσον αφορά στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος αναδεικνύεται ως κυρίαρχος στην Αυτοδιοίκηση της περιοχής, με ποσοστό 70%, ξεπερνώντας ακόμη και το ποσοστό εκλογής του το 2019, που έφτασε από την πρώτη Κυριακή στο 62%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 33,2% των ερωτηθέντων και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το 17,6%. Έκπληξη συνιστά το ποσοστό που συγκεντρώνει η Ελληνική Λύση, που την αναδεικνύει στην τρίτη θέση, με 8,7% και ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 4,7%, το ΚΚΕ με 3,5% και το ΜΕΡΑ25 με 1,4%. Υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων (18,4%), που σε άθροισμα με όσους δηλώνουν «δεν θα ψηφίσω / δεν απαντώ» ξεπερνά το 22%. Το 4,5% δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα και 4% άκυρο ή λευκό.

Σε ό,τι αφορά στον κ. Τζιτζικώστα, στο ερώτημα «τι εικόνα έχετε για τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας», το 70% των ερωτηθέντων απάντησε «θετική ή μάλλον θετική», ενώ αρνητική ή μάλλον αρνητική απάντησε το 21,9%. Στο ερώτημα «πόσο ικανοποιημένος είστε από το έργο της Περιφέρειας» το 46% απαντά «πολύ – αρκετά», ενώ θετική γνώμη για τον περιφερειάρχη έχει ακόμη και το 54% των ερωτηθέντων, που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, οι πολίτες θέλουν σε ποσοστό 43% ο κ. Τζιτζικώστας να παραμείνει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο μέλλον, 10% τoν θέλει βουλευτή, 7% μέλος κυβέρνησης και 1% ευρωβουλευτή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή