5 Ιουλίου 2020

Ψευτογιατρός: «Μέχρι και τέσσερις φορές ισόβια η ποινή του» λέει ο Κούγιας

Σοκ προκαλούν οι απανωτές αποκαλύψεις για την δράση του ψευτογιατρού την ώρα που ο ίδιος κυνικά ομολογεί πως τα θύματά του θα πέθαιναν ούτως ή άλλως.

Την ίδια ώρα, ο κατηγορούμενος επέρριψε ευθύνες ακόμα και στους γονείς των θυμάτων του. Από την άλλη, όπως τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, «πρόκειται για απελπισμένους ανθρώπους οι οποίοι εξαπατήθηκαν από έναν άνθρωπο που τους παρουσιάστηκε ως εξαιρετικός ογκολόγος με συνεργασία με κορυφαία νοσοκομεία», συμπληρώνοντας ότι «κυνηγούσαν την ελπίδα» και πως ήταν άνθρωποι που μπορούσαν να καλύψουν τις απαιτήσεις του ψευτογιατρού.

Ο κ. Κούγιας υπογράμμισε ότι ένας εκ των εντολέων του έχασε τη ζωή του. «Ταλαιπωρήθηκε μέχρι να τη χάσει και ταλαιπωρήθηκε λόγω των επιλογών του συγκεκριμένου ανθρώπου» συμπλήρωσε ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, ενώ πρόσθεσε πως αν αποδειχθεί ότι ο θάνατος οφείλεται κυρίως σε αυτόν τον άνθρωπο, θα προτείνει τη συμπλήρωση του κατηγορητηρίου με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο.

«Όταν λες σε κάποιον ότι είσαι ογκολόγος, όταν του δίνεις θεραπείες που θα τον οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο καθώς δεν θεραπεύουν τίποτα, τότε περνά από το μυαλό σου ότι μπορεί να πεθάνει. Αυτό στην ποινική επιστήμη είναι η διοργάνωση μιας ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο» τόνισε ο κ. Κούγιας, υπογραμμίζοντας ότι η ποινή θα είναι τουλάχιστον 10 χρόνια κάθειρξης, με την ανώτερη να φτάνει έως την ισόβια κάθειρξη. «Και επειδή υπάρχουν τέσσερις θάνατοι, αν αποφανθούν οι ειδικοί και το αποδεχθεί το συμβούλιο που θα καθορίσει τη δικογραφία, τότε μπορεί να φτάσει και τις τέσσερις φορές ισόβια κάθειρξη η ποινή του» πρόσθεσε ο γνωστός ποινικολόγος.

Για τον άλλο εντολέα του, ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι επρόκειτο για έναν άνθρωπο που είχε ένα μερικό πρόβλημα υγείας έπειτα από ένα ατύχημα που είχε με αλεξίπτωτο, ωστόσο μπορούσε να εξυπηρετηθεί.

«Μετά από συστάσεις, βρέθηκε σε κλινική της Αθήνας για να συναντηθεί με ένα γιατρό που εξετάζεται η συμμετοχή του σε όλο αυτό» ανέφερε ο κ. Κούγιας. «Εκεί του εμφανίστηκε ο ψευτογιατρός, όπου του παρουσιάστηκε ως διακεκριμένος ογκολόγος και του είπε πως χειρουργεί σε νοσοκομεία των ΗΠΑ και της Ευρώπης» πρόσθεσε.

«Τον έβαλε να κάνει συνεχείς αξονικές και μαγνητικές τις οποίες μελετούσε. Του πήραν 98.000 ευρώ και το αποκορύφωμα: τον έβαλαν να κάνει ένα 12ωρο χειρουργείο, όπου του αφαίρεσαν ένα πλευρό και του τοποθέτησαν μια συσκευή μέσα στο σώμα του, την οποία την ονόμασαν “κλωβό”» υπογράμμισε ο Αλέξης Κούγιας.

«Όταν βγήκε από αυτό το χειρουργείο, ενώ ήταν ένας άνθρωπος που είχε μεν μια μερική αναπηρία, αλλά λειτουργούσε κανονικά, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Έχει αναπηρία 93% πλέον» συμπλήρωσε ο ποινικολόγος.

Για την περίπτωση αυτή, ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι θα ζητήσει τη συμπλήρωση του κατηγορητηρίου με το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ενώ για το θέμα της περιουσίας του ψευτογιατρού, σημείωσε ότι αν αποδειχθεί πως έγινε πλούσιος μέσα από τις απάτες και τις επικίνδυνες συμπεριφορές του, που οδήγησαν στο θάνατο και την ταλαιπωρία αρκετούς ανθρώπους, τότε η δικαιοσύνη θα πρέπει να εξετάσει το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η κυνική ομολογία

Τα όσα είπε στην απολογία του ο «ψευτογιατρός» Νικόλαος Κοντοστάθης, προκαλούν αποτροπιασμό καθώς φέρεται να ρίχνει ευθύνες στους γονείς των δύο άτυχων παιδιών και στην οικογένεια του ηλικιωμένου, λέγοντας πως ουδέποτε τους είπε ότι πρέπει να διακοπούν οι θεραπείες τους και πως ως ετοιμοθάνατοι είχαν έτσι κι αλλιώς πολύ χαμηλό προσδόκιμο ζωής.

Ο 47χρονος, ο οποίος κρίθηκε τελικά προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή στις 22 Ιουνίου για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή, (δύο ανήλικων και ενός ηλικιωμένου), της απάτης, της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, δεν δίστασε να χρεώσει ευθύνες στους συγγενείς των θυμάτων προκειμένου να μετριάσει τις δικές του ευθύνες, ενώ απεφάνθη πως «ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες η πλήρης ίαση των παιδιών και του ηλικιωμένου δεν ανήκει στο επίπεδο του προβλεπτού αλλά του μεταφορικώς «θαύματος»…».

Ο 47χρονος που επί σειρά ετών εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του:

«Συνομολογώ μέρος των πράξεων εξαπάτησης καθώς πράγματι παρέστησα ότι είμαι γιατρός και ότι φέρω ιδιότητες και γνώσεις, χωρίς όμως να είμαι σε θέση να σας καταθέσω τι ακριβώς ανέφερα στον καθένα.

Με τη βοτανοθεραπεία ασχολούμαι ουσιαστικά από μικρό παιδί όταν και ο παππούς μου μετέδωσε την αγάπη του για το συγκεκριμένο αντικείμενο. Σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου ως και σήμερα αυτή η ενασχόληση είναι το πάθος μου και έχω παρακολουθήσει πλήθος σχετικών σεμιναρίων, ενώ έχω διαβάσει δεκάδες αν όχι εκατοντάδες σχετικά βιβλία και άρθρα.

Βεβαίως αυτό δεν με κάνει παρά έναν εμπειρικό βοτανολόγο – βοτανοθεραπευτή. Εντούτοις η έλλειψη κάποιου τίτλου δεν συνεπάγεται έλλειψη γνώσης του αντικειμένου.

Φίλοι και γνωστοί μετέδωσαν την ιδιότητά μου

Μέχρι το έτος 2015 η σχετική «δράση» μου περιοριζόταν σε ένα στενό κύκλο φίλων και γνωστών. Είμαι ένας βαθιά θρησκευόμενος άνθρωπος.

Στα τέλη του 2015 σε μία επίσκεψή μου στη μονή Βατοπεδίου έτυχε να αναφερθεί ότι αρκετοί μοναχοί αντιμετώπιζαν πρόβλημα προστάτη και πως οι συμβατικές θεραπείες που ακολουθούσαν δεν τους είχαν βοηθήσει, έτσι τους πρότεινα μία εξειδικευμένη θεραπεία με βότανα, η οποία είχε ευεργετικά αποτελέσματα.

Κατόπιν αυτού, από στόμα σε στόμα και αφού είχα προτείνει διάφορες βοτανοθεραπείες, μάθαιναν για εμένα.

(Κάνει αναφορά σε μία μοναχή που έπασχε από καρκίνο στο συκώτι)

Επειδή αντιμετώπιζε έντονες παρενέργειες από τη χημειοθεραπεία της προσφέρθηκα να της συστήσω εναλλακτικούς συμπληρωματικούς τρόπους αντιμετώπισης με φυσικά συστατικά.

Δεν ψάρευα υποψηφίους ασθενείς αλλά προσέφερα τις υπηρεσίες μου κατόπιν συστάσεων από στόμα σε στόμα.

Για τη δήθεν ιατρική μου ιδιότητα, το αληθές είναι ότι αρχικά δεν παρουσιαζόμουν ως τέτοιος αλλά με την ιδιότητα που πράγματι θεωρούσα ότι διέθετα αυτή του βοτανολόγο έστω και εμπειρικού.

Οι ίδιοι που τους προσέφερα τις υπηρεσίες μου άρχισαν να με συστήνουν περαιτέρω ως γιατρό και ουδέν έπραξαν προκειμένου να άρω την πλάνη.

Στη συνέχεια με πήρε η κατρακύλα και ξεκίνησα να απολαμβάνω τον τίτλο του γιατρού διανθίζοντας τον με διάφορες επιπλέον ιδιότητες βρισκόμενος σε μία ψυχολογική κατάσταση αδράνειας, χωρίς δηλαδή να μου περνάει από το μυαλό ότι αυτό πρέπει να σταματήσει.

«Dr θάνατος»: Υπεύθυνος για έναν ακόμη θάνατο και μία βαριά αναπηρία

«Ζητάω συγγνώμη»

Πράγματι παρέστησαν ψευδώς ότι είμαι γιατρός και πράγματι παραπλάνησα τους εγκαλούντες και για το λόγο αυτό όση σημασία μπορεί να έχεις στο παρόν χρονικό σημείο, ζητάω συγγνώμη.

Ουδέποτε παρέστησα ψευδώς στον οποιονδήποτε ότι αυτό που προμήθευα συνιστά φαρμακευτική αγωγή με την παραδοσιακή έννοια.

Άλλωστε, άπαντες οι άλλοι μάρτυρες καταθέτουν ότι οι προτάσεις μου στηρίζονται σε φυσικές μεθόδους με βότανα βιταμίνες και αποστάγματα.

Η ασθένεια από την οποία έπασχαν και τα δύο παιδιά αποτελεί ανίατη ασθένεια με πολύ χαμηλό προσδόκιμο ζωής. Δηλαδή ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες η πλήρης ίαση δεν ανήκει στο επίπεδο του προβλεπτού αλλά του μεταφορικώς «θαύματος».

Επιπλέον, η πλήρης ίαση ενός ανθρώπου 76 ετών που πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου, ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες δεν ανήκει στο επίπεδο του προβλεπτού αλλά του μεταφορικά θαύματος.

Όλα αυτά ήταν σε γνώση τόσο των γονέων των άτυχων παιδιών όσο και του 76χρονου.

Ουδέποτε εξέφρασα άποψη ότι η προτεινόμενη από εμένα θεραπεία επιτρέπει από μόνη της την εξάλειψη της πορείας της νόσου στο μέλλον.

Το ζητούμενο ήταν η ποιοτική επιμήκυνση της ζωής των κατά τα λοιπά δυστυχώς ετοιμοθάνατων ανθρώπων.

Ουδέποτε είπα σε κάποιον ότι πρέπει να διακόψει τη θεραπεία που είχε επιλέξει να πραγματοποιεί. Απλώς ανέφερα ότι δεν ήταν δυνατόν να λαμβάνονται τα βότανα τις ημέρες που πραγματοποιούνταν χημειοθεραπείες εξαιτίας των στομαχικών παρενεργειών.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν ζήτησα το οποιοδήποτε χρηματικό αντάλλαγμα, ενώ από τις μοναχές ή τους μοναχούς ζήτησα απλώς την προσευχή τους.

Αν μη τι άλλο είναι έωλο το συμπέρασμα ότι οι γονείς των παιδιών που απεβίωσαν καθώς και ο 76χρονος βρίσκονταν σε κάποιου είδους πλάνη.

Προσέφερα θεραπευτικές υπηρεσίες ή σε περίπτωση που κάποιος δεν αποδέχεται αυτές τις μεθόδους προσέφερα θετικές αν μη τι άλλο υπηρεσίες Placebo.

Έχω βοηθήσει ανθρώπους σε Ιερές Μονές αφιλοκερδώς.

Μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο καταδεικνύει ότι αυτά που πρότεινα αποτελούν τις κατεξοχήν μεθόδους εναλλακτικής ιατρικής για τον καρκίνο.

Ανεξαρτήτως λοιπόν του ζητήματος της αποτελεσματικότητας τους, η βοτανοθεραπεία και τα συμπληρώματα διατροφής αποτελούν μεθόδους εναλλακτικής ιατρικής.

Παραπλανήθηκαν από εμένα οι δύο συγκατηγορούμενοι γιατροί.

Σε σχετικές ερωτήσεις του ανακριτή απάντησε ως εξής:

Ουδέποτε υπήρξε δόλος από πλευράς μου με σκοπό να προκαλέσει οποιαδήποτε ζημιά.

Οι λεπτομέρειες για τα θύματά του

Την οικογένειά του Θεοδόση τη συνάντησα στο τέλος του 2015 στην καφετέρια ενός νοσοκομείου, με πληροφόρησαν για την κατάσταση του παιδιού χωρίς να μου δείξουν τις εξετάσεις του.

Εγώ τότε τους είπα ότι έχω ιατρικές γνώσεις. Πέραν της ιδιότητας μου ως βοτανολόγος, δεν έχω αποκτήσει πτυχίο ιατρικής.

Σε όλους τους ασθενείς κατέστησα σαφές εξαρχής ότι δεν έχω τη δυνατότητα να χορηγήσω οποιαδήποτε φαρμακευτική συμβατική αγωγή και ότι μπορώ να τους χορηγήσω μόνο βότανα.

Η θεραπεία των δύο παιδιών είχε φτάσει σε αδιέξοδο. Τους έδινα ένα μείγμα από 40-45 βότανα.

Τα αιθέρια έλαια είναι ακριβά, η αξία τους είναι 2 έως 3 ευρώ και οι υπόλοιπες 20.000 ευρώ αποτελούν το κόστος των αποσταγμάτων και των βαμμάτων.

Εγώ δεν έλαβα κάποια αμοιβή, δεν βιοπορίζομαι από αυτό, τις γνώσεις αυτές τις είχα αποκτήσει από μικρή ηλικία.

Συναντούσα τους ασθενείς σε χώρους νοσοκομειακούς κατά επιλογή των συγγενών των ασθενών επειδή βρίσκονταν ήδη στα νοσοκομεία.

Από μικρός διάβαζα Ιατρικά Βιβλία. Είχα πολλές ιατρικές γνώσεις και έτσι εύκολα μπορούσε κάποιος να με περάσει για γιατρό.

Ακόμη αναφερόμενος σε θεραπεία που φέρεται να χορήγησε σε μητέρα γιατρού, ο 47χρονος λέει στην απολογία του: Επειδή είχε εξαντλήσει οποιαδήποτε μορφή συμβατικής θεραπείας ήθελε να ακολουθήσει μία αγωγή για τη μητέρα του βασισμένη σε βότανα και έτσι απευθύνθηκε σε μένα. 22.000 ευρώ αντιπροσώπευαν το αντίτιμο που εισέπραξα για την αγορά των βοτάνων. Επρόκειτο για βότανα που δεν υπήρχαν στο Πήλιο και που τα προμηθεύτηκα εγώ ο ίδιος και τους τα έδωσα εγώ αξίας τριών χιλιάδων ευρώ, τα υπόλοιπα βάμματα αποστάγματα ήταν αξίας 14 χιλιάδων ευρώ.

Στην περίπτωση της Δέσποινας προσπαθούσα να κάνω καλύτερες τιμές γιατί προέρχομαι από στρατιωτική οικογένεια και ο πατέρας της είναι στρατιωτικός. Δεν έπαιρναν τη θεραπεία μία και έξω. Όταν κατάλαβα την ανάγκη των ανθρώπων όχι μόνο δεν κράτησα την επιταγή η οποία ανταποκρινόταν στο ύψος των βοτάνων που είχα προσφέρει αλλά εστάλησαν ανώνυμα ταχυδρομικά στο Άγιο Όρος από εμένα. Όχι μόνο δεν κέρδισα σε αυτή την περίπτωση αλλά και ζημιώθηκα, με μεγάλη μου ευχαρίστηση κατανοώντας την ανάγκη των ανθρώπων.

Τους έδινα τα βότανα για να αποφύγουν τους πόνους και τα άσχημα συμπτώματα της χημειοθεραπείας.

Είχα μία εταιρία τηλεπικοινωνιακών ειδών και ασχολούμαι με εμπόριο ηλεκτρονικών ειδών, εδώ και τέσσερα χρόνια είναι η εταιρεία ανενεργή. Αυτή την εποχή ασχολούμαι με αγροτικές εργασίες διαθέτω ελαιόδεντρα και κατασκευάζω ξυλόγλυπτες εικόνες κατόπιν παραγγελίας.

Ό,τι έκανα το έκανα από καλή πρόθεση για να τους βοηθήσω όλους και δεν είχα κακή πρόθεση να δημιουργήσω εσκεμμένα οποιοδήποτε κακό. Ουδέποτε ζήτησα και έλαβα από οποιονδήποτε ασθενή χρήματα για εξετάσεις, δεν είχα ούτε το διαγνωστικό κέντρο ούτε τα μηχανήματα να κάνω εξετάσεις. Απλά ορισμένες φορές τους συνόδευα στο διαγνωστικό κέντρο και νοσοκομείο στο οποίο θα έκαναν την εξέταση.

Πηγή