25 Ιουνίου 2022

Γαλάζια Σημαία 2020: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην εθνική επιτροπή κρίσεων του προγράμματος

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) συμμετείχε για μία ακόμη φορά, στην Εθνική Επιτροπή Κρίσεων (Ε.Ε.Κ) η οποία εξετάζει τις αιτήσεις και συντάσσει έκθεση με τα στοιχεία των ακτών και μαρινών που θεωρεί άξιες βράβευσης στο πλαίσιο του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία».

Ο Ε.Ε.Σ. είναι εκπρόσωπος της Διεθνούς Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας στην Ελλάδα και επίσης εμπλέκεται στη διαχείριση ακτών και μαρινών. Τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στην Επιτροπή εκπροσώπησαν οι Σταμάτιος Λούρμπας και Ζεκή Μεμέτ Αλή, Εκπαιδευτές Εκπαιδευτών του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ.

Στην εν λόγω επιτροπή μετέχουν, επίσης, εκπρόσωποι των: Υπουργείου Εσωτερικών, Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υπουργείου Τουρισμού, ΕΟΤ, Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υπουργείου Υγείας, Διεύθυνσης Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ΜΚΟ Αρχέλων, εθελοντών αξιολογητών ακτών και μαρινών. Ειδικότερα, η Ε.Ε.Κ εξετάζει τις αιτήσεις και συντάσσει έκθεση με την οποία διαβιβάζει την πρότασή της, με τα στοιχεία των ακτών και μαρινών που θεωρεί άξιες βράβευσης, στη Διεθνή Επιτροπή Κρίσεων (Δ.Ε.Κ), με έδρα τη Δανία, η οποία και αποφασίζει για τις βραβεύσεις σε όλο τον κόσμο.

ees-galazia-simaia.jpg
Η Ελλάδα κατέχει το 13% των συνολικών βραβευμένων ακτώνΕ.Ε.Σ.

Μετά την ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, για τις βραβευθείσες ακτές, μαρίνες και τουριστικά σκάφη, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η Ελλάδα κατέχει το 13% των συνολικών βραβευμένων ακτών.

Πηγή