7 Αυγούστου 2020

Σε μπελάδες ο Βελόπουλος: Εκδικάζεται η κατηγορία για χειραγώγηση των ψηφοφόρων

Σε μπελάδες βρίσκεται ο Κυριάκος Βελόπουλος και το κόμμα του μετά την ένσταση στο Εκλογοδικείο από πρώην πολιτευτή του για χειραγώγηση των ψηφοφόρων.

Στις 3 Ιουνίου στον Άρειο Πάγο, στο “Εκλογοδικείο” που είναι Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο και η απόφασή του είναι τελεσίδικη, εκδικάζεται η υπόθεση για τον τρόπο εκλογής του μοναδικού ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης στις Ευρωεκλογές με δήθεν παρατσούκλι.

Η δικάσιμος αφορά Ένσταση σχετικά με την έδρα του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου στο Ευρωκοινοβούλιο, αφού ο Σάββας Γεωρδιάδης, πρώην πολιτευτής της Ελληνικής Λύσης αναφέρει πως με τέχνασμα η Ελληνική Λύση βοήθησε τον ευρωβουλευτή Μανώλη Φράγκο να εκλεγεί μέσω χειραγώγησης του εκλογικού σώματος, Πώς; Οι ψηφοφόροι νόμιζαν ότι ψήφιζαν τον γνωστό στρατηγό εν αποστρατεία Φραγκούλη Φράγκο, αφού δίπλα στο όνομα του Μανώλη Φράγκου πρόσθεσαν το παρατσούκλι Φραγκούλης.

Ο κ. Φράγκος είναι αρραβωνιαστικός της κόρης της Δ/ντριας του Γραφείου του Κυριάκου Βελόπουλου. Η κόρη της που ήταν επίσης υποψήφια ευρωβουλευτής τερμάτισε 4η σε ψήφους στις ευρωεκλογές πέρυσι και μόνο η παρεμβολή του Σάββα Γεωργιάδη άλλαξε δραματικά τα δεδομένα: Ο Βελόπουλος ήταν πρώτος, ο Μανωλης Φράγκος με το παρατσούκλι δεύτερος, ο Σάββας Γεωργιάδης ήταν τρίτος και η αρραβωνιαστικιά του κ. Φράγκου τέταρτη.

Ο α΄επιλαχών ευρωβουλευτής Σάββας Γεωργιάδης είχε λοιπόν, έννομο δικαίωμα να προσβάλει την εκλογή του Μανώλη Φράγκου λόγω της χρήσης του παρατσουκλιού. Πριν 11 μήνες κατέθεσε την Ενσταση και περίμενε την δικάσιμο, η οποία ετέθη για τις 8 Απριλίου, αναβλήθηκε λόγω του ιού, και ξανατέθηκε προς εκδίκαση για τις 3 Ιουνίου.

Να σημειωθεί εδώ και η ανταλλαγή μηνύσεων και φαρμακερών δημοσίων δηλώσεων μεταξύ του Βελόπουλου και του αγροτοσυνδικαλιστή Θανάση Νασίκα, οποίος ήταν πρώτος σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης στη Λάρισα στις εθνικές εκλογές τον Ιούλιο του 2019, αλλά ο πρόεδρος του κόμματος επέλεξε να κρατήσει για τον εαυτό του την έδρα στον συγκεκριμένο νομό και έτσι ο Νασίκας δεν εξελέγη. Να θυμίσουμε ότι ο Θανάσης Νασίκας απεβίωσε προ 2 μηνών.

Πηγή:
Ereportaz.gr