8 Δεκεμβρίου 2021

Δ. Βερβεσός: Ζητεί συνάντηση με Κ. Τσιάρα και εκπροσώπους των υποθηκοφυλακείων

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δημήτρης Βερβεσός ζητεί να συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα εξ αιτίας των προβλημάτων που έχουν ανακύψει και αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι στα υποθηκοφυλακεία και στα κτηματολογικά εξ αιτίας των μέτρων για το κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει μάλιστα στην επιστολή του ο κ. Βερβεσός τα μέτρα για τον κορωνοϊό δεν θα πρέπει να φτάνουν στο σημείο να παρακωλύουν ουσιωδώς το έργο των συναδέλφων δικηγόρων. Επίσης στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΔΣΑ ζητά άμεσα κοινή συνάντηση με τον υπουργό αλλά και με τη συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων των εμμίσθων και αμίσθων Υποθηκοφυλάκων για να βρεθούν οι λύσεις στα προβλήματα που έχουν ανακύψει.

Ολόκληρη το κείμενο της επιστολής του κ. Βερβεσού προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, έχει ως εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, Έχουμε γίνει αποδέκτες αρκετών παραπόνων συναδέλφων, οι οποίοι κατά την παρουσία τους σε Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία του νομού Αττικής αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσχέρειες κατά την άσκηση του έργου τους με αποτέλεσμα αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, και σε ορισμένες περιπτώσεις αδυναμία εξυπηρέτησής τους.

Είναι προφανές ότι, η λειτουργία των Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων πρέπει να γίνεται με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας έναντι του κορωνοϊού πλην όμως, το γεγονός αυτό δεν θα πρέπει να φτάνει στο σημείο να παρακωλύει ουσιωδώς το έργο των συναδέλφων.

Κατόπιν αυτών ζητούμε άμεσα κοινή συνάντηση μαζί σας και με τη συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων των εμμίσθων και αμίσθων Υποθηκοφυλάκων προκειμένου να παρουσιάσουμε λεπτομερώς τα προβλήματα που δημιουργούνται και να αναζητήσουμε από κοινού λυσιτελείς τρόπους αντιμετώπισής τους προς διευκόλυνση του έργου των συναδέλφων και αποφυγή της ταλαιπωρίας τους.

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ

Δημήτρης Κ. Βερβεσός».

Πηγή:
Ereportaz.gr