9 Δεκεμβρίου 2021

Επικοινωνία Αλ Σίσι – Αναστασιάδη για την ενίσχυση της τριμερούς με την Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχα σήμερα ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.  Τη Δευτέρα 25 Μαΐου υπήρξε επικοινωνία επίσης μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Αιγύπτου.

Η ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησαν ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι κατά τη σημερινή τηλεφωνική τους επικοινωνία,

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας, Πρέσβης Μπάσαμ Ράντι, τονίζει ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν τρόπους για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας των δύο χωρών για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού, έτσι ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις στην υγεία, την οικονομία και τον κοινωνικό τομέα.


Σχετικά άρθρα:

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Αλ Σίσι για Λιβύη και ανατολική Μεσόγειο
Ελλάδα- Κύπρος- Αίγυπτος- Γαλλία και ΗΑΕ κατά της τουρκικής προκλητικότητας

Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν παράλληλα στο Φόρουμ για το Φυσικό Αέριο στη ΝΑ Μεσόγειο, όπου ο Κύπριος πρόεδρος επαίνεσε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Αίγυπτος.

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε στον Αιγύπτιο ομόλογό του την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους αγώνες και τις προσπάθειες που καταβάλλει η Αίγυπτος για την επίτευξη σταθερότητας στην περιοχή όσο και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της παράνομης μετανάστευσης.

Τέλος, οι πρόεδροι Κύπρου και Αιγύπτου συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Λιβύης, εκφράζοντας από κοινού την άποψη ότι είναι ανάγκη να στηριχθούν οι σχετικές διεθνείς προσπάθειες στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ και με βάση τα αποτελέσματα της διαδικασίας του Βερολίνου, απορρίπτοντας παράλληλα τις όποιες εξωτερικές παρεμβάσεις στο θέμα αυτό.

 

Πηγή:
Ereportaz.gr