5 Δεκεμβρίου 2021

Συνεχίζεται ο “πόλεμος” μεταξύ Τραμπ και Twitter για τα fake news

«Πόλεμος» έχει ξεκινήσει από χθες ανάμεσα στο Twitter και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Αφορμή σε αυτή τη μεγάλη διαμάχη στάθηκε η ειδική σήμανση για «παραπλανητικές» αναρτήσεις που έβαλε ο ιστότοπος σε ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου σχετικά με τις επιστολικές ψήφους.

Διαβάστε επίσης:

Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε διάταγμα που θα του επιτρέπει να μηνύει τα social media

Μετά από αυτό, ο Τραμπ απάντησε με αναφορές για «καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου» και η κόντρα κορυφώθηκε με τη σημερινή κίνηση του Twitter να «κρύψει» μία ανάρτηση του προέδρου.

Η ειδική σήμανση που χρησιμοποίησε το Twitter στις αναρτήσεις του Τραμπ για τις επιστολικές ψήφους, είναι μία υπηρεσία που είχε διαφημιστεί από τον ίδιο τον ιστότοπο πριν τεθεί σε λειτουργία και ο Τραμπ έγινε ο πρώτος ηγέτης κράτους που «τσεκάρεται» για κάποιο ποστάρισμά του.

 

Διαβάστε επίσης:

Το Twitter “ξεμπροστιάζει” τον Τραμπ για fake news

Ουσιαστικά, η ειδοποίηση αυτή, με σύμβολο ένα θαυμαστικό μέσα σε κύκλο, με μπλε χρώμα, καλεί τους αναγνώστες να «ενημερωθούν για τα γεγονότα που αναφέρει η εκάστοτε ανάρτηση» και τους οδηγεί σε μια σελίδα όπου η συντακτική ομάδα του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έχει συγκεντρώσει άρθρα και πληροφορίες που αντικρούουν τους ισχυρισμούς.

Το tweet του Τραμπ με την ειδική σήμανση των Fake News:

Twitter

 

Πηγή:
Ereportaz.gr