6 Δεκεμβρίου 2022

Πρωταγωνιστεί η Ελλάδα και το «Χαμόγελο» σε βίντεο της Amazon για την ανεύρεση εξαφανισμένων παιδιών στον κόσμο

Με περισσότερα από 1 εκατομμύριο παιδιά να εξαφανίζονται στον κόσμο κάθε χρόνο και από εννέα μόνο χώρες τα στοιχεία να μαρτυρούν πως υπάρχουν περισσότερες από 250.000 εξαφανίσεις παιδιών ετησίως, η Ελλάδα αναδεικνύεται σαν χώρα- πρότυπο στον εντοπισμό των εξαφανισμένων παιδιών μέσα από τον τεράστιο μηχανισμό που κατάφερε να στήσει αξιοποιώντας στο έπακρο την τεχνολογία το «χαμόγελο του παιδιού».

Ρεπορτάζ: Αλεξία Σβώλου

Στο νέο βίντεο της Amazon, όπου η Amazon χρησιμοποιεί την δικό της μηχανισμό αναγνώρισης προσώπου, το «χαμόγελο του παιδιού» και ο πρόεδρος του Κώστας Γιαννόπουλος αναδεικνύονται ως οι πρωταγωνιστές στο τιτάνειο έργο της αντί της ανεύρεσης των χαμένων παιδιών, Διαφημίζοντας την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου ως η χώρα που ηγείται αυτού του τεράστιου κοινωνικού ζητήματος.

χαμόγελο
Ο πρόεδρος του «χαμόγελου του παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος

Κάρολαϊν Χάμερ, αντιπρόεδρος Προγραμμάτων του Παγκόσμιου Κέντρου για εξαφανισμένα και κακοποιημένα παιδιά.

Σε αυτό το έργο το «χαμόγελο» έχει συμμάχους την ελληνική αστυνομία όλα τα όπλα αλλά και τις ποδοσφαιρικές ομάδες της χώρας μας. Η αρχή της ποδοσφαιρικής συνεργασίας στους μηχανισμούς εντοπισμού των εξαφανισμένων παιδιών μέσα από το πρόγραμμα «football cares» έγινε με τον ολυμπιακό, τον παναθηναϊκό τον Αστέρα Τρίπολης την Ξάνθη την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο σε μία γιγάντια προσπάθεια η οποία εμπνεύστηκε από την ιταλική ποδοσφαιρική ομάδα Roma, την πρώτη ομάδα που σε κάθε απόκτηση νεου παίκτη έπαιζε δίπλα στο βίντεο τα πρόσωπα των εξαφανισμένων παιδιών.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει το βίντεο από το «Χαμόγελο του Παιδιού»: «Πονάω και φοβάμαι κάθε μέρα στο σχολείο»

 

Η νέα υπηρεσία του χαμόγελου είναι το missing alert Hellas που μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 από τους 12 ενήλικες οι οποίοι χάθηκαν εντόπισε τους 10 και ενεργοποίησε το νέο αυτό μηχανισμό για τις οκτώ εντοπίσεις.

Διαβάστε επίσης:

ALERT – Θύμα αρπαγής ένα κοριτσάκι 2,5 ετών ! Έκκληση από το Χαμόγελο του Παιδιού

 

Με ποσοστό επιτυχίας που ξεπερνά το 84% το missing alert εντοπίζει ανθρώπους οι οποίοι έχουν προβλήματα υγείας η ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και βοηθάει στον εντοπισμό εξαφανισμένων ατόμων που μπορεί να πάσχουν από ψυχικές διαταραχές, αυτισμό ανήκουν σε ευαλωτους πληθυσμούς.

Διαβάστε επίσης:

Χαμόγελο του Παιδιού: Εξαφάνιση 16χρονης στη Θεσσαλονίκη

 

Γι αυτές τις περιπτώσεις σηκώνει drone όπως έγινε πρόσφατα στο Ρέθυμνο όπου μέσα σε 24 ωρες βρέθηκε ηλικιωμένος που Κινδύνευε η ζωή του Επίσης όπως μας ενημερώνει ο Γιώργος Αθανασόπουλος CEO λειτουργικών συστημάτων και πληροφορικής του ομίλου ΟΤΕ λίαν συντόμως θα είναι διαθέσιμο για όλους το application missing alert μέσα από το οποίο κάθε χρήστης θα μπορεί να δέχεται ειδοποιήσεις και να στέλνει ενημερώσεις ή να δηλώνει προληπτικά άτομα από το περιβάλλον του που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.

Σήμερα είναι η παγκόσμια μέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά είναι η μέρα που το «χαμόγελο» ανανεώνει τα σύμφωνα συνεργασίας με όλους εκείνους τους φορείς οι οποίοι βοηθούν να βρεθεί κάθε παιδί κάθε άνθρωπος που έχει εξαφανιστεί και να γυρίσει σωος και αβλαβης στο περιβάλλον του.

Είναι η μέρα που γιορτάζουμε μαζί με το «χαμόγελο» μαζί με την ελληνική αστυνομία μαζί με το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας μαζί με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μαζί με την πυροσβεστική μαζί με την ομάδα με τα σκυλιά εντοπισμού «Θανάσης Μακρής» και όλους τους άλλους φορείς που συνδράμουν σε αυτό το τιτάνειο έργο το γεγονός πως δεν αφήνουμε το μέλλον των παιδιών που χάνονται να χαθεί.

Στα αριστερά ο Αλκιβιάδης Στεφανής, υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

 

 

Πηγή:
Ereportaz.gr