26 Σεπτεμβρίου 2020

Ηertz: Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ λόγω του lockdown

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Hertz Global Holdings, αφότου οι περιορισμοί σε ταξίδια και μετακινήσεις και η κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας οδήγησε σε δραματική μείωση της ζήτησης για αυτοκίνητα.

Η αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης κατατέθηκε σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ και επιτρέπει στη Hertz να συνεχίσει να λειτουργεί, την ώρα που θα επεξεργάζεται σχέδιο για την αποπληρωμή των πιστωτών της και την εξυγίανση των δραστηριοτήτων της. Η διαδικασία περιλαμβάνει τις θυγατρικές της εταιρείας σε ΗΠΑ και Καναδά, αλλά δεν καλύπτει την Ευρώπη, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στις 21 Απριλίου, η Hertz είχε καταργήσει 10.000 θέσεις εργασίας στη βόρεια Αμερική, δηλαδή το 26,3% του παγκόσμιου δυναμικού της, για να κάνει οικονομίες αντιμέτωπη με τις αβεβαιότητες που δημιουργούνται από την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία παραλύει την οικονομία.

Η Hertz διαθέτει ρευστότητα ενός δισ. δολαρίων για τη στήριξη των δραστηριοτήτων της, που περιλαμβάνουν τις  Hertz, Dollar, Thrifty, Firefly, Hertz Car Sales και Donlen. Θα χρειασθεί όμως να συγκεντρώσει περισσότερα, ενδεχομένως μέσω αυξημένου δανεισμού, την ώρα που θα συνεχίζεται η διαδικασία πτώχευσης. Με βάση τα στοιχεία της αίτησης υπαγωγής σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης, τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας ανέρχονται σε 25,8 δισ. δολάρια, με χρέος 24,4 δισ. δολαρίων. Οι μεγαλύτεροι πιστωτές της Hertz -της δεύτερης μεγαλύτερης εταιερίας ενοικίασης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ- είναι οι IBM Corp. και Lyft.

Πηγή:
Ereportaz.gr