5 Δεκεμβρίου 2022

LIve το διάγγελμα Κ. Μητσοτάκη για τουρισμό και εστίαση

Το σχέδιο για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό ανακοινώνει τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς οι οποίοι θα εξειδικεύσουν τα μέτρα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα συνεκτικό σχέδιο που δεν θα έχει μόνο υγειονομικά και ταξιδιωτικά πρωτόκολλα, που πρέπει να ξέρουν οι ταξιδιώτες και οι επαγγελματίες του χώρου, αλλά θα περιλαμβάνει τη στήριξη για την εργασία, τη φορολογία και τη ρευστότητα που θα παράσχει η Πολιτεία.

Δείτε το διάγγελμα:

Σύμφωνα με πληροφορίες το πακέτο θα είναι ύψους 17 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τα μέτρα, που θα ανακοινωθούν, για τον τουρισμό και την εστίαση, θα έχουν -σύμφωνα με πληροφορίες- διάρκεια έξι μηνών. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, κάποια από αυτά να έχουν και μόνιμο χαρακτήρα.

Θα υπάρξει πρόβλεψη για στήριξη μισθού στο 70%, με επιδότηση εργασίας και όχι ανεργίας, μειώσεις ΦΠΑ στην εστίαση -από το 24% στο 13%, ενώ για όσα προϊόντα ο ΦΠΑ είναι στο 13% θα μειωθεί στο 11%.

Στο πρωτόγνωρο αυτό πακέτο των 17 δισ. θα προστεθούν και αλλά 8 δισ. από το ευρωομόλογο, που στην ουσία συμφώνησαν Μέρκελ -Μακρόν. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στη χώρα μας την επόμενη διετία. Σε όλο αυτό το πακέτο οικονομικής στήριξης προστίθεται και 1,4 δισ. από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Sure, για την στήριξη της απασχόλησης.

Συνολικά, επομένως, το πακέτο που πρόκειται να ανακοινωθεί από τον κ Μητσοτάκη ξεπερνά τα 26 δισ. ευρώ.

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

Πηγή:
Ereportaz.gr