19 Απριλίου 2021

Την Πέμπτη η μητέρα των μαχών στη Βουλή

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη Τρίτη 28/4 στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό τον οδικό χάρτη για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την Πέμπτη το πρωί σε συζήτηση στη Βουλή, για την οποία ο ίδιος έκανε το σχετικό αίτημα, αναμένεται να ενημερώσει και όλα τα πολιτικά.

Η αντιπολίτευση, όμως, προετοιμάζεται για ομοβροντία κατά της Κυβέρνησης που σημαίνει ότι μαζί με την άρση των μέτρων, οι ήσυχες πολιτικές ημέρες του κορωνοϊού έχουν τελειώσει. Η οικονομία, το άνοιγμα των σχολείων, τα voucher της τηλεκπαίδευσης, και τα ίδια τα μέτρα θα αποτελέσουν το πεδίο στο οποίο και ο Σύριζα και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης θα συγκεντρώσουν τα πυρά τους.

Ο Σύριζα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σήκωσε το θέμα των σχολείων με τον εκπρόσωπο του κόμματος, Αλέξη Χαρίτση να δηλώνει: «Οι πολίτες δεν κλείστηκαν δύο μήνες στα σπίτια τους για να ρισκάρουν εν τέλει να κάνουν τα παιδιά τους πειραματόζωα» και να προσθέτει: «το άνοιγμα των δημοτικών και των γυμνασίων για είκοσι μόλις μέρες είναι ένα αχρείαστο ρίσκο σε βάρος τόσο των μικρών παιδιών και των οικογενειών τους όσο και των ευπαθών ομάδων. Καλούμε την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να ακούσει το σύνολο σχεδόν της κοινωνίας και της αντιπολίτευσης και να μην συμπεριφερθεί με ανευθυνότητα σε αυτό το κρίσιμο για την περιφρούρηση της δημόσιας υγείας ζήτημα».

Πηγές της Κουμουνδούρου σχολιάζοντας το διάγγελμα του Πρωθυπουργού το χαρακτήρισαν «φλυαρίες» και ανέφεραν: «Πέρα από την επίκληση στο συναίσθημα των πολιτών, δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο για τη στήριξη της οικονομίας απέναντι στην ύφεση που έρχεται, για την ενίσχυση των μισθωτών, των μικρομεσαίων και των αυτοαπασχολούμενων, δεν είπε τίποτα για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στον κρίσιμο κλάδο του τουρισμού». Μάλιστα, στο Σύριζα προειδοποιούν: «Η άρση των μέτρων, λοιπόν, με απόλυτη ευθύνη του κ. Μητσοτάκη και όχι των επιστημόνων, γεμίζει τους πολίτες με πολύ περισσότερη ανησυχία και φόβο από ότι η ίδια η καραντίνα».

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

Πηγή:
Ereportaz.gr