31 Μαΐου 2020

Το εξώδικο της Χ. Λυρή στο Documento

Εξώδικο με το οποίο χαρακτηρίζει ως ψευδές και συκοφαντικό το δημοσίευμα της ιστοσελίδας documentonews.gr έστειλε στον δημοσιογράφο και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, η δικηγόρος Χρυσούλα Λυρή η οποία τοποθετήθηκε πρόσφατα με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας του Υπουργείου Υγείας (ΕΚΑΠΥ).

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα η κα Λυρή η οποία απολύθηκε παράνομα και καταχρηστικά από το ΚΕΕΛΠΝΟ επί ημερών παντοδυναμίας, Παύλου Πολάκη, εμφανιζόταν ως μέλος της “γνωστής παρέας του ΚΕΕΛΠΝΟ” η οποία ελέγχεται από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Στο εξωδικό της το οποίο μεταξύ άλλων κοινοποιείται και στο υπουργείο Ανάπτυξης η κα Λυρή κάνει λόγο για “επαίσχυντα ψεύδη και ανατριχιαστικά συκοφαντικά υπονοούμενα” επισημαίνοντας ότι καθόλη τη διάρκεια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας υπήρξε “υπόδειγμα επιστήμονα, συνεργάτη και συναδέλφου”. Συνεχίζει επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα “χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο” αναφέρεται “σε μια παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ, για την οποία κάποιος, κάποτε ανώνυμα ανέφερε κάτι σε κάποιον, ο οποίος κάποιος -για ίδιον όφελος- το διαλάλησε μέσω των ιστοσελίδων που εσείς ελέγχετε και έκτοτε πάει γαϊτανάκι το ψέμα και η συκοφαντία”.

Μάλιστα καλεί την ιστοσελίδα να αποκαταστήσει το ψευδές, όπως το χαρακτηρίζει, δημοσίευμα και να διαγράψει τις σχετικές αναρτήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση ισχυρίζεται ότι θα καταθέσει αγωγή αποζημίωσης.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια πρόκειται να είναι η αντίδραση της ιστοσελίδας, ενώ την ίδια στιγμή ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει ένας συνολικός έλεγχος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας του Υπουργείου Υγείας (ΕΚΑΠΥ) σε ότι αφορά τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

 

 

Πηγή:
Ereportaz.gr