27 Σεπτεμβρίου 2020

Στέλιος Πέτσας: Αυξήσαμε τις κλίνες στις ΜΕΘ – δεν κάνουμε δώρα σε κλινικάρχες

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στα θέματα της αύξηση των κλινών στις ΜΕΘ, ευχαρίστησε του εθελοντές, δήλωσε ότι η κυβέρνησης δεν κάνει δώρα σε κλινικάρχες και εξήγησε το γιατί. Επίσης αναφέρθηκε και στο κόστος των τεστ που γίνονται από ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές.

Αυτή τη στιγμή έχουμε 813 μονάδες εντατικής θεραπείας σε λειτουργία εκ των οποίων οι 695 στα δημόσια νοσοκομεία και υπόλοιπες στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Εγκρίθηκαν συνολικά 3085 προσλήψεις υγειονομικών περισσότερες από τις αρχικές 2000 που είχαν εξαγγελθεί

Η πολιτεία έχει ενισχυθεί με την προμήθεια υγειονομικού και προστατευτικού υλικού από δωρεές ελλήνων αλλά και από το εξωτερικό μια πολύ μεγάλη δωρεά έγινε το Σάββατο από την Κίνα με 10 τόνους υλικού η κυβέρνηση ευχάριστη και όλους τους έλληνες που προβαίνουν σε δωρεά και έχει απαλλάξει από όλες αυτές τις δωρεές την καταβολή Φ.Π.Α.

Στο κάλεσμα του υπουργείου υγείας έχουν ανταποκριθεί 8875 γιατροί και νοσηλευτές σαν εθελοντές για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η κυβέρνηση τους ευχαριστεί.

Το ενδεχόμενο της επίταξης κλινών εντατικής θεραπείας από τον ιδιωτικό τομέα είχε εξαρχής συμπεριληφθεί στον αρχικό σχεδιασμό.

Δεν κάνουμε δώρο στους κλινικάρχες

Το ενδεχόμενο της επίταξης κλινών εντατικής θεραπείας από τον ιδιωτικό τομέα είχε εξαρχής συμπεριληφθεί στον αρχικό σχεδιασμό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκαθαρίζει ότι όταν επιτάσσεις  από τον ιδιωτικό τομέα προφανώς αμείβεις τον  επιτασσόμενο και τονίζει πως η αμοιβή αυτή έχει μειωθεί πολύ κάτω του αληθινού  κόστους της Λειτουργίας της μονάδας εντατικής θεραπείας που διαμορφώνεται στα 2000 € λέγοντας  πως η κυβέρνηση δεν κάνει κανένα δώρο στους κλινικάρχες.

Τι γίνεται με την οικονομία

Η πραγματική οικονομία έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα από τον κορωνοϊό και η κατάσταση της θα επιδεινωθεί ελπίζουμε να υπάρξει μία κοινή στρατηγική των  ευρωπαϊκών χωρών ώστε να εκδοθεί από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας ένα ευρωομόλογο το οποίο θα μπορούσε να ονομαστεί ομόλογο-corona για να καλυφθούν οι επιπλέον δαπάνες που θα προκαλέσει η πανδημία το 2020 και το 2021.

Επίσης διευρύνεται η περίμετρος των ατόμων που λαμβάνει στήριξη από το κράτος.  Μέχρι στιγμής έχουν συμπεριληφθεί 600.000 επιχειρήσεις 1,2 εκατομμύρια μισθωτοί  και 500.000 ελεύθεροι επαγγελματίες

Τι γίνεται με τα τεστ

Επεκτείνουμε το δίκτυο διενέργειας των τεστ στον ιδιωτικό τομέα με κόστος 85 € για τον ΕΟΠΠΥ το οποίο μπορεί να μειωθεί στα 65 € κατά την μαζικότερη διενέργεια των τεστ -κόστος που είναι χαμηλότερο από τα 70 € ανά τεστ οποίο κοστίζει στον ΕΟΠΥΥ όταν γίνεται στο Ινστιτούτο Παστέρ, μένοντας προσηλωμένοι στις ευρωπαϊκές οδηγίες και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ώστε τα τεστ  να γίνονται όταν απαιτούνται.

 

 

.

 

 

Πηγή:
Ereportaz.gr