4 Απριλίου 2020

Προανακριτική: Νέα κλήση στην Τουλουπάκη – καλείται για κατάθεση και ο Ν. Παππάς

Νέα κλήση απέστειλε η προανακριτική επιτροπή της Βουλής προς την Ελένη Τουλουπάκη μετά την άρνηση της να καταθέσει σήμερα ενώπιον της γιατί δεν είχε παρέλθει ένα 24ωρο από τότε που κλήθηκε. Η κίνηση αυτή της εισαγγελέως Διαφθοράς προκάλεσε σφοδρή ενόχληση σε μέλη της Επιτροπής.

Στην επιστολή της η Εισαγγελέας Διαφθοράς φέρεται να εγκάλει την Επιτροπή για μη τήρηση της νομιμότητας υποστηρίζοντας ότι έλαβε την κλήση κατάθεσης στις 11.32 χθες το πρωί για σήμερα στις 10.00 κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είχε παρέλθει το εκ του νόμου προβλεπόμενο 24ωρο ανάμεσα στην κλήση και την παρουσία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Επιτροπή έγινε ο εξής διάλογος:

Θ.Πλεύρης: Ο λόγος που επικαλείται η κα Τουλουπάκη είναι προσβλητικός για τον Πρόεδρο της Επιτροπής. Και σε κάθε περίπτωση η Επιτροπή έστειλε εμπρόθεσμα την κλήση της κας Εισαγγελέως. Η στάση της είναι προσχηματική και προσβλητική. Προτείνω να στείλουμε σήμερα εκ νέου κλήση στην κα Τουκουπάκη για την Πέμπτη με την επισήμανση να παραδοθεί εμπρόθεσμα. Για την Τρίτη προτείνω τον κ.Παππά και την Τετάρτη τον κ.Τζανακόπουλο.

Σπ.Λάππας: Εμείς είχαμε προτείνει να κληθεί τελευταία η κα Εισαγγελεύς. Αλίμονο αν όποιος έρχεται εδώ κατηγορεί την κα Τουλουπάκη και η ίδια δεν έχει δικαίωμα μετά να απαντήσει. Εμείς προτείνουμε να έρθει.

Β.Κεγκέρογλου: Εμείς ως παράταξη είχαμε προτείνει συγκεκριμένο τρόπο κλήτευσης της κας Τουλουπάκη αλλά δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία η πρότασή μας. Συμφωνούμε για τον κ. Παππά για την Τρίτη και προτείνουμε να κληθεί την Καθαρά Δευτέρα το απόγευμα η κα Εισαγγελεύς.

Η επιστολή της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη

 

 

Πηγή:
Ereportaz.gr