5 Απριλίου 2020

Novartis: Σήμερα η κατάθεση των μαρτύρων

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση Novartis. Ο  μάρτυρας με την κωδική ονομασία«Μάξιμος Σαράφης» θα καταθέσει στις 16:00 και η«Αικατερίνη Κελέση» στις 20:30 .  Ενώ στις 11 το πρωί θα συνεδριάσει η Προανακριτική εν όψει της λήψης καταθέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis «Μάξιμος Σαράφης» παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου δηλώνοντας έτοιμος να καταθέσει. Η κατάθεση του ορίστηκε για τη Δευτέρα, στις 16:00. Ως εκ τούτου το ένταλμα προσαγωγής του παύει να ισχύει, αφού εισήλθε αυτοβούλως.

Μετά από δύο 24ωρα ο «αγνοούμενος» προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» έδωσε σημεία ζωής, δηλώνοντας έτοιμος να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή. Ο προστατευόμενος μάρτυρας που είχε εξαφανιστεί από προσώπου και αναζητείτο από την περασμένη Τρίτη το μεσημέρι, επικοινώνησε με την αρμόδια Υπηρεσία της Αστυνομίας, κάνοντας γνωστή την πρόθεσή του να εξεταστεί από τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής.

Δήλωσε μεν διαθέσιμος, ωστόσο, έθεσε τον όρο να καταθέσει με ηλεκτρονικά μέσα αλλοίωσης των χαρακτηριστικών και της φωνής του.«Το αίτημά του έχει κριθεί. Δεν κάνουμε διαπραγματεύσεις με μάρτυρες», επεσήμανε μέλος της Επιτροπής σε επικοινωνία του υπενθυμίζοντας ότι αυτό που ζητά απορρίφθηκε από τα μέλη της.

Κατά πλειοψηφία δε, ελήφθη η απόφαση για εξέταση με φυσική παρουσία, στα πρότυπα για την κατάθεση του στον αντιεισαγγελέα Λάμπρο Σοφουλάκη. «Δεν έχουμε λόγο να μπούμε στη συζήτηση αυτή, δεν θα υποβάλλει όρους ο Σαράφης», σχολίασε άλλο μέλος της Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση του “Μάξιμου Σαράφη”, επικοινώνησαν μαζί του και ο ίδιος τους απάντησε μέσω μηνύματος ότι ισχύει ό,τι γράφει στην επιστολή που απέστειλε στην Προανακριτική. Μάλιστα, φέρεται να ανέφερε ακόμη δεν εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ για να μην αποκαλυφθούν τα στοιχεία του.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι εξαφάνισής του, θεωρείται ωστόσο, ότι βέβαιο ότι έγινε μετά την απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία της Επιτροπή για τον τρόπο εξέτασής του. Η επανεμφάνισή του ενδέχεται να συνδέεται με την απάντηση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Παναγιώτη Μπρακουμάτσου και με το ενδεχόμενο να αρθεί το καθεστώς προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή:
Ereportaz.gr