29 Μαρτίου 2020

Ν. Μανιαδάκης: «Δέχτηκα πιέσεις για να δώσω Σαμαρά, Στουρνάρα, Γιωργιάδη, Λοβέρδο»

Ο Ν. Μανιαδάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε, σήμερα Πέμπτη, δήλωσε ότι «Μου ασκήθηκαν πιέσεις για να κατονομάσω Σαμαρά, Στουρνάρα, Γεωργιάδη, Λοβέρδο, Βενιζέλο» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ επεσήμανε ότι τέτοιου είδους στοιχεία ο ίδιος δεν είχε, καθώς και ότι πιέσεις δέχθηκαν κι άλλοι μάρτυρες.

Αναλυτικότερα, ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας, σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό κανάλι MEGA αποκάλυψε ότι του ασκήθηκαν πιέσεις να κατονομάσει Σαμαρά, Στουρνάρα, Γεωργιάδη, Λοβέρδο» προκειμένου να μη βρεθεί κατηγορούμενος, και μάλιστα, ερωτηθείς από ποιόν δεχόταν πιέσεις, δηλαδή αν επρόκειτο για την Ελένη Τουλουπάκη και τους άλλους εισαγγελείς, απάντησε «από όλους».

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, του είπαν να μην αγχώνεται γιατί δεν πρόκειται να «ξαναβγούν τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα».

Ο Νίκος Μανιαδάκης, που έχει κατονομάσει στο παρελθόν τον «Μάξιμο Σαράφη» επισήμανε ότι τον γνώριζε από το επαγγελματικό του περιβάλλον και μάλιστα είχαν συναντηθεί στο γραφείο της κ. Τουλουπάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ίδια η Ελένη Τουλουπάκη, όταν συναντήθηκε μαζί της, του είπε ότι πρέπει να διακόψουν γιατί θα ερχόταν ο επόμενος μάρτυρας, τον οποίο και συνάντησε ο ίδιος στην πόρτα του γραφείο της.

Παράλληλα επισήμανε ότι ότι τουλάχιστον ο «Μάξιμος Σαράφης» έχει καταθέσει ως προστατευόμενος μάρτυρας και στις αμερικανικές αρχές, όπου ο νόμος επιτρέπει σε τέτοιου είδους μάρτυρες να έχουν και οικονομικά οφέλη από τις καταθέσεις τους, κάτι που δεν ισχύει στην Ελλάδα, και έτσι δεν θα έπρεπε να έχουν μπει στο καθεστώς προστασίας μαρτύρων, καθώς, εκτός από το οικονομικό όφελος ήταν και εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Novartis.

Τέλος, έκανε έκκληση στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, να προστατεύσει μεν τον θεσμό του προστατευόμενου μάρτυρα, αλλά και τους πολίτες που, όπως ανέφερε, διασύρονται από άτομα που δεν δικαιούνται να θεωρούνται ως «προστατευόμενοι» μάρτυρες.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή:
Ereportaz.gr